Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Photoshop CS6, Grundkurs, Helg

Photoshop CS6, Grundkurs, Helg

En intensiv helgkurs för dig som vill lära dig grunderna i Photoshop.


Rätt bild förstärker ditt budskap. Fel bild förvränger det. Lär dig behandla dina bilder så att de förstärker ditt budskap. Eller förstärker ditt fotografiska bildspråk! Photoshop används av såväl professionella fotografer som kommunikatörer på informations- och marknadsavdelningar. Med programmet kan du enkelt retuschera dina bilder och få det resultat du behöver.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som arbetar med digitala bilder för trycksaker eller webbproduktion. Du kan arbeta till exempel som informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du har god PC-vana och kan skapa och spara i mappar, skapa filer i olika format, flytta och kopiera dokument samt spara på olika ställen i olika format. Det är en fördel om har intresse för bild, färg och form.

Mål
Kursen ska ge grundläggande kunskaper i digital bildbehandling för pappersutskrifter och skärmpresentationer. Efter kursen ska du kunna grundläggande begrepp inom bildbehandling, förbättra bildkvalitén, retuschera bilder, förbereda bilder för utskrift, tryck och webb.

Innehåll
Introduktion till digital bildbehandling, digitalisering av bild, ton och kontrastjustering av svartvita bilder och färgbilder, färgjustering och förstärkning av färgbilder, färglära, målningsverktyg och markeringsverktyg, retusch och bildmanipulation, lager och masker, anpassning av bild för utskrift och tryck, anpassning av bild för skärmpresentationer.

Studieform
Undervisningen bygger på lärarledda lektioner med praktiska övningar.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder flera alternativa utvecklingsmöjligheter beroende på din inriktning. Fortsättningskurs i Photoshop känns självklar men andra alternativ kan vara vår populära utbildning Digital trycksaksproduktion eller Art College Webbdesignlinje för dig som vill utvecklas inom det området. Båda dessa längre utbildningar ges i Göteborg. Kanske någon annan av våra fotokurser kan vara en tänkbar framtida utveckling för att förstärka ditt bildseende och din känsla för fotografisk bild?

Tips/Mervärde
Att utveckla bildseende och kunskapen om fotografisk bild kan ge helt andra, oväntade positiva överraskningar, kanske blir din digitalkamera en ännu bättre vän efter kursen!

Litteratur/material
Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Garvaregatan 15, 46130 TROLLHÄTTAN
Kursstart
16 nov 2019
Slutdatum
17 nov 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
53 dagar
Tider
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Studietimmar
16
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
2 st
Arr nr.
987374
Platser kvar
Ja
Pris
2 775 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Diplomerad HR assistent