Vad är den kreativa processen?

I denna föreläsning, som ges i sammarbete med Umeå Teaterförening, utforskar vi den kreativa processessen utifrån den dramatiska traditionen.

Hur uppstår kreativitet, hur tar den sig form? Hur ser den kreativa processen ut? När sker den? Är vi medvetna om när processen är aktiv? Kan vi backa och peka på när kreativa beslut är tagna? Finns det ett språk för att uttrycka sig i processen? Dessa är frågor som berörs, synas och utvecklas i denna föreläsning.

Föreläsare:
Per Zetterfalk är Fil. Dr. och regissör som disputerade i konstnärlig gestaltning med inriktning regi vid Dramatiska Institutet och utbildar kreatörer för online video. Hans doktorsavhandling heter ”Inter esse. Det skapande subjektet, Norén och Reality".

Tid och plats:
Torsdag den 12 september, kl. 18:30.
I Folkuniversitetets anrika aula på Nygatan 43 i Umeå.

Varmt välkomna till denna föreläsning som naturligtvis är kostnadsfri för allmänheten!

Ingen föranmälan krävs.

I samarbete med Umeå Teaterförening.

Ottiliana Rolandsson
ottiliana.rolandsson@folkuniversitetet.se

12 sep 2019
Slutdatum