Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Sthlm Trad Singers – Folksångensemble

Sthlm Trad Singers – Folksångensemble

Är du sugen på att bada i folksång? På den här fördjupningskursen får du prova på olika tekniker och tillsammans med andra jobba med folksånggestaltning, samklang, improvisation genom folkmusik från Norden och länderna kring Nordsjön i arrangemang skrivna av Maria Misgeld.

Ansökan

Vi gör ett urval av sökande för att få till en så bra gruppsammansättning som möjligt. Du ansöker till kursen här:

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt. Som sångare i Sthlm Trad Singers tar du eget ansvar för din stämma och att studera in dina stämmor och texter mellan varje repetitionstillfälle. Du bör ha gott gehör. Tidigare erfarenhet av Folksångensemble eller kör är meriterande. Vi jobbar med folksånggestaltning, samklang, improvisation genom folkmusik från Norden och länderna kring Nordsjön i arrangemang skrivna av Maria Misgeld.

Hur blir jag antagen?

Urval sker för att få en så bra gruppsamansättning som möjligt. Skriv några rader om dig själv i ansökan.

Mål

Fördjupad kunskap i repertoar, stämsång och teknik.

Innehåll och upplägg

Du får lära dig visor och stämmor på gehör ur Maria Misgelds digra repertoar. Tema för terminen är traditionellt och nyskrivet material i arrangemang av Maria Misgeld. All undervisning sker på gehör. Vi arbetar i både större och mindre grupper där varje sångare är lika viktig och vi tar gemensamt ansvar för helheten. Gruppen består av upp till 15 deltagare.

Sammankomster:

  • 26 april
  • 3 maj
  • 10 maj
  • 17 maj

Studiematerial

Studiematerial och repertoar delas ut av kursledaren samt utformas fortlöpande av medverkande deltagare under kursens lopp. Alla deltagare måste ta med egen inspelningsutrustning (telefon fungerar bra) samt anteckningsblock och penna.

Röster från tidigare deltagare:

  • ”Intensivt och samtidigt lugnt. Vi hann med mycket, men det var aldrig stressigt. Jag är jättenöjd! Vi har gjort ganska avancerade saker som ändå gick lätt. Också det att vi gjorde egna små arr. Allt har varit toppen!”
  • ”Roligt, inspirerande! Bra med lite prat/teori om det vi gör… Bra med trall, kulning, göra stämmor – ja allt! Lite läskigt, men väldigt bra och roligt att kula inför varandra.”
  • ”Jätteroligt och utvecklande, jag har lärt mig att lägga stämmor, borduner, massa nya sånger, sjunga i ensemble och fantastiskt kul att gräva i och utforska den svenska folkmusiken.”
  • ”Kul, roligt, jätteintressant att fördjupa sig och även få lite mer teori. Roligt att lära sig lägga ostinator, jobba i gruppen och även prova solo!”
  • ”Bra på alla sätt, roliga sånger, proffsigt.”
  • ”Kul och utvecklande att få jobba med sångteknik och utsmyckningar på djupet. Det var spännande att få prova på att vara solist och göra egna stämmor.”

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
26 apr 2019
Slutdatum
17 maj 2019
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
31 dagar
Tider
Fr 16:00 - 18:15
Studietimmar
12
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
4 st
Arr nr.
986727
Platser kvar
Ja
Pris
1 500 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners