Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson

För dig som är danspedagog, dansare och koreograf och som vill arbeta med dansklasser för personer med Parkinson.

Metoden Dance for PD utvecklades av Mark Morris Dance Group i USA, med dansare från kompaniet, under ledning av David Leventhal. Metoden bygger på dansarens erfarenheten om rörelse och koreografi, och de hälsoeffekter det ger till personer med Parkinsons sjukdom. Nätverket Dans för Parkinson Sverige leder sedan flera år grupper och sommaren 2018 hölls ett sommarläger med över 70 deltagare i Dalarna. Detta är den andra utbildningen som styrgrupp Dans för Parkinson Sverige arrangerar, med danspedagoger från regionerna Jönköping, Halland och Stockholm.

Introduktionsutbildningen innehåller både teori och praktik och möte med deltagare från Balettakademiens grupp Dans för Parkinson. Metoden vi arbetar med vilar på evidensbaserad forskning som dansinstitutioner världen över arbetar med.

Tider: Den 23-24 mars kl. 09.30-17.00

För att delta i utbildningen ska du ha erfarenhet av att arbeta med dans som dansare, pedagog eller koreograf. Du ska innan utbildningen ha gått den online-kurs som erbjuds av Dance for PD.

Efter genomförd kurs skickas du vidare till Balettakademien.
Avgift för online-kurs: £ 65.00 Länk för anmälan https://danceforpd.wufoo.com/forms/r1w2oojx1jc5j1d/
Avgift för introduktionsutbildning: 2.300:- inkl. moms

Vi bjuder på frukt i pauserna. Lunch finns att köpa på Balettakademiens café. Efter avslutad kurs får du ett diplom, kan starta upp och hålla dansklasser i Dans för Parkinson samt vara en del av det internationella nätverket Dance for PD®.

För frågor kontakta:Åsa Åström, asa.n.astrom@folkuniversitetet.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Åsa N. Åström

Åsa N. Åström
asa.n.astrom@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
23 mar 2019
Slutdatum
24 mar 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
33 dagar
Lö 09:30 - 17:00
Sö 09:30 - 17:00
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
2 300 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners