Barndans 5-7 år nybörjare/fortsättning

Barndans

Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former övar barnen musikalitet och improvisation, koordination och koncentration, styrka, balans och hållning. Undervisningen utgår från barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

Kursen vänder sig till barn i de yngre åldrarna.

Innehåll
Eleven uppmuntras att genom lekar och improvisationer använda sin kropp för att utvecklas i styrka, smidighet, kondition och koordination. Lektionen börjar med en samling i ring. Man övar sig i att röra armar och ben till rytmiska fraser. Man lär sig skilja på höger och vänster i förhållandet till rummet och i förhållandet till andra. Man går igenom rummets olika riktningar. Enkla hoppsasteg och galoppsteg rakt fram och från sidan övas i ring och på diagonalen över golvet. Enkla stegkombinationer och formationer i rummet övas tillsammans med musik. Rytmiska övningar ger barnen en förbättrad taktkänsla.

Eget material

Utvecklingsmöjligheter
Dans finns från 3 år och uppåt. I flera olika stilar och nivåer.

Jennifer Sjöström

Susanne Svensson
susanne.svensson@folkuniversitetet.se

Boka nu!