Balettrepertoar 16 år+ Scen F5 Maria Josefsson

Balettensemble koreografi innebär att vi övar in stycken där hela balettkåren deltar. Kursen ökar förståelsen för balettkoreografi och tradition. Vi övar även scenkänsla, närvaro samt personligt uttryck.

En kortare balettklass följs av arbete med ensemblekoreografi där vi lägger stor vikt på att öva samarbete, känna gemenskap och upptäcka nya idéer med hjälp av musik. Koreografier inspireras av kända baletter.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Scenkurs innebär att du medverkar vid en föreställningshelg i slutet av terminen. Alla deltagare på kursen uppträder på fyra föreställningar totalt under helgen: en föreställning på lördagen och tre föreställningar på söndagen. Lördagsföreställningen sker kl. 18.00. Första söndagsföreställningen sker kl.14.00, den andra kl. 16.00 och den tredje 18.00. Dessutom ingår ett genrep på lördagen kl. 16.00.
Föreställningshelgen sker vecka 19 eller 20. Samtliga föreställningar äger rum på Scen Studio Fyra på Balettakademien.
På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid.
Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker.

Förkunskaper: F5 minst 4-5 års förkunskaper. Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Notera:

För att du ska kunna tillgodogöra dig koreografin ser vi helst att du tar klassen så kontinuerligt som möjligt.

Maria Josefsson

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm
balettakademien@folkuniversitetet.se

Boka nu!

23 jan 2019
Slutdatum
15 maj 2019
Antal veckor
14 veckor
Tid kvar till startdatum:
1 dagar
On 18:30 - 20:00
(En studietimme är 45 minuter)
14 st
981918
3 850 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners