Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Ballet 16+ Advanced Open Nikolaus Fotiadis

Ballet 16+ Advanced Open Nikolaus Fotiadis

Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans och smidighet men framför allt handlar det om den fantastiska känslan av att dansa balett.

Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

Nikolaus Fotiadis började dansa vid 10 års ålder och utbildades vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Efter examen och 18 år gammal inleddes danskarriären på Kungliga Operan 1993 i Stockholm med snabbt avancemang till förste solistdansare. Nikolaus har dansat de flesta av de stora klassiska huvudrollerna som till exempel Romeo i "Romeo och Julia", Prinsen i "Svansjön" och "Törnrosa", Albrecht i "Giselle, Franz i "Coppelia" och Kolaren i Nötknäpparen. Dessutom har han haft turen att få jobba med några av världens främsta och mest intressanta koreografer som Mats Ek, William Forsythe, Alexander Ekman, David Dawson, Kenneth Kvarnström, Nacho Duato, Jiri Kylian och många, många fler. Nikolaus har också turnerat med Kungliga Baletten och Stockholm 59 North runt hela världen och har dessutom gästdansat hos flera stora kända kompanier. Danskarriären avslutades 2016 efter 23 år på Kungliga Operan och numera undervisar Nikolaus balett samt jobbar inom biomedicin.

Förkunskaper: Advanced - Flera års förkunskaper, för dig som dansar flera gånger i veckan. Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Öppen klass: Till alla öppna klasser kan du använda Dansa-kortet, klippkort, drop in (betala på plats) eller anmäla dig för hela terminen. Bokade deltagare har företräde.

Länkar

Kursledare

Nikolaus Fotiadis

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst Balettakademien i Stockholm
balettakademien@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Kursstart
28 aug 2019
Slutdatum
4 dec 2019
Antal veckor
14 veckor
Tider
On 18:30 - 20:00
Studietimmar
28
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
14 st
Arr nr.
1017223
Platser kvar
Ja
Pris
3 850 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners