Sök Meny
Intervju med Ruth Ljungberg

Med känsla för lärprocessen

För svenskläraren Ruth Ljungberg är språket en nyckel till att komma in i samhället och lära känna nya människor.

Hej Ruth, vem är du?
Jag heter Ruth Ljungberg och har arbetat som folkhögskolelärare i många år, senast på June Folkhögskola i Jönköping, där jag undervisade i svenska och engelska. Förra året valde jag att ta pension och jag och min man flyttade till Knivsta för att komma närmare barn och barnbarn i Uppsala och Stockholm. Förutom att jag gillar att hålla på med språk, tycker jag om att läsa böcker, resa för att uppleva nya miljöer och naturligtvis vara tillsammans med min familj. 

Vad gör du på Folkuniversitetet i Uppsala?
Här på Folkuniversitetet undervisar jag i kvällskurser i svenska som andraspråk.

Vad betyder språk för dig?
Språk är väldigt viktigt, det är grunden för att kunna kommunicera med andra och verkligen en nyckel till att komma in i samhället och lära känna nya människor.

Vilka deltagare är det som går din kurs?
Deltagarna i min kurs är ett fantastiskt härligt gäng. De jobbar på universitetet och andra företag runt om i Uppsala där jobbspråket är engelska, men de känner att de vill lära sig svenska för att få ut mer av livet här i Sverige.

Vad är det bästa med att undervisa?
Det bästa med att undervisa är när man märker framstegen, att lärprocessen går framåt, men också att få träffa och lära känna nya härliga människor. Det berikar livet!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Nyhetsbrev