Sök Meny

Santino

Santino är gymnasielärare i idrott och engelska och har också en bachelor i media. Efter att ha jobbat som lärare i 8 år i Zimbabwe hoppas han att Korta vägen kan göra det möjligt att arbeta med kommunikation.

Vad tycker du om utbildningen?

Jag tycker att Korta vägen är fantastiskt! Kursen är intensivt, direkt och fokuserad på målet. De duktiga lärarna svarade på alla våra frågor och vi förstod precis varför man säger och skriver en sak men inte en annan. Jag fick lära mig svenska språket och arbetsliv, arbetsmarknad och alla verktyg som behövs på svensk arbetsmarknad. Nu känner jag mig väl förberedd att delta i en verksamhet. Lika viktigt är att jag har lärt känna nya personer med olika bakgrund med gemensammt engagemang att lära sig ett nytt språk och kultur. Jag skapade också massor av vänner och kontakter.

Vad har Korta vägen betytt för dig?

För mig har Korta vägen betytt mycket mer än bara en akademisk kurs. Jag fick tillbaka mitt självförtroende och mina drömmar. När jag flyttade till Sverige kände jag mig nedslagen, att jag aldrig skulle jobba som kommunikatör igen eftersom bra språkkunskaper är ett krav i jobbet, men nu efter korta vägen känner jag; ”JAG KAN!”

Vad har du för planer efter Korta vägen?

Jag ser fram emot en lycklig framtid. Jag ska plugga vidare inom mina yrkesområden. Jag har anmält mig till en kompletteringsutbildning för lärare och till ett mastersprogram

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Deltagare berättar

Nyheter

Höstens datum för Swedextest och C1-test är nu klara. Testerna äger rum den 31 augusti och den 16 november. Anmäl dig här: http://www.folkuniversitetet.se/In-English/Swedish-courses/Swedish-in-Umea/?id=9113

Den 27 februari startade den trettonde omgången av Korta vägen här i Umeå. 

Vårens datum för vårt nya C1-test är  27 april. Anmäl dig på vår hemsida. Sista anmälningsdatum är den 13 april,

Vi har nu nöjet att kunna erbjuda ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Testerna lämpar sig bra för dig som behöver ett intyg som visar till exempel en arbetsgivare att du har mycket goda kunskaper i svenska. Språkprovet godtas av Socialstyrelsen för språklig behörighet till yrkeslegitimationer.

Vi kompetenshöjer våra lärare till att bli testledare på C1-nivå för att möta framtidens behov.