Sök Meny

Nermin

Nermin Shehata, läkare inom radiologi och kardiologi,har läst Korta vägen 2013-2014 och hoppas att det på sikt kan leda henne närmare en tjänst som läkare i Sverige.


Vad tycker du om utbildningen?

Korta vägen är en pedagogisk förberedelse för invandrare som har stora kompetenser för att kunna anpassa sig till samhället och söka om sitt drömjobb efter bara 35 v.Vad har Korta vägen betytt för dig?

Korta vägen har betytt för mig, inte bara vägen till att jobba, utan också stöd och inspiration. Att jag kan vända mig när som helst till ett team av erfarna lärare och studievägledare. Att upptäcka vem jag är och vad jag har för kompetenser men framför allt hur jag kan anpassa mig det till arbetsmarknadsbehov som finns i Sverige.

Vad har du för planer efter Korta Vägen?

Mina planer som en olegitimerad läkare är att jag ska plugga inför "Kunskap prov för utländska läkare" och sen ansöka om AT-tjänst, alltså att hitta min väg till att bli legitimerad. På lång sikt drömmer jag att bli en duktig läkare som kan hjälpa alla patienter med min erfarenhet och kunskap.
et i Sverige. Nu kan jag känna mig trygg när jag ska skaffa mig ett jobb.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Deltagare berättar

Nyheter

Höstens datum för Swedextest och C1-test är nu klara. Testerna äger rum den 31 augusti och den 16 november. Anmäl dig här: http://www.folkuniversitetet.se/In-English/Swedish-courses/Swedish-in-Umea/?id=9113

Den 27 februari startade den trettonde omgången av Korta vägen här i Umeå. 

Vårens datum för vårt nya C1-test är  27 april. Anmäl dig på vår hemsida. Sista anmälningsdatum är den 13 april,

Vi har nu nöjet att kunna erbjuda ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Testerna lämpar sig bra för dig som behöver ett intyg som visar till exempel en arbetsgivare att du har mycket goda kunskaper i svenska. Språkprovet godtas av Socialstyrelsen för språklig behörighet till yrkeslegitimationer.

Vi kompetenshöjer våra lärare till att bli testledare på C1-nivå för att möta framtidens behov.