Sök Meny

Nawaz Ahmad

Fika är viktigt på svenska arbetsplatser konstaterar Nawaz, i likhet med många andra Korta vägen-deltagare. Läs mer om vad han har att berätta.

Jag heter Nawaz Ahmad och jag har gått Korta vägen på Folkuniversitetet i Umeå. Jag har utbildning inom IT från Indien och jag har gjort flera certifieringar inom IT. När jag kom till Sverige började jag läsa svenska på SFI och efter tre månader fick jag höra talas om Korta vägen, via Arbetsförmedlingen.

Trots att det heter Kortavägen så har det varit en stor belöning för mig. Jag hade aldrig kunnat få erfarenhet inom IT och svenska utan Korta vägen. Mitt bästa minne från Korta vägen är fika med kollegorna och lärare.

Jag började min praktik på Nolia i november och jag har lärt mig mer inom IT, exempelvis administrera Windows OS, Windows server, Office 365, Active Directory, Dynamics CRM, NopCommerce och skapa olika rapporter med Microsoft Ström BI. Jag arbetar nära IT-chef, affärsområdeschef och ekonomichef. Jag har inte fått jobb men jag ska vara här i sex månader.

Jag är jättenöjd med jobbet för jag lär mig inte bara mitt yrke utan jag får också träna mycket svenska.

Det finns ingen skillnad mellan anställda här och i Indien, men anställda här är lugnare och mer avslappnade.

Mitt bästa tips till de som går eller har gått Korta vägen är att skapa bra kontakter och ge 100 % på jobbet. 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Deltagare berättar

Nyheter

Höstens datum för Swedextest och C1-test är nu klara. Testerna äger rum den 31 augusti och den 16 november. Anmäl dig här: http://www.folkuniversitetet.se/In-English/Swedish-courses/Swedish-in-Umea/?id=9113

Den 27 februari startade den trettonde omgången av Korta vägen här i Umeå. 

Vårens datum för vårt nya C1-test är  27 april. Anmäl dig på vår hemsida. Sista anmälningsdatum är den 13 april,

Vi har nu nöjet att kunna erbjuda ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Testerna lämpar sig bra för dig som behöver ett intyg som visar till exempel en arbetsgivare att du har mycket goda kunskaper i svenska. Språkprovet godtas av Socialstyrelsen för språklig behörighet till yrkeslegitimationer.

Vi kompetenshöjer våra lärare till att bli testledare på C1-nivå för att möta framtidens behov.