Sök Meny

Ibrahim Tabash

Jag heter Ibrahim Tabash och jag har gått Korta vägen på Folkuniversitetet i Umeå. Det här är min berättelse.

1. Vilken utbildning har du från hemlandet? Eller har du läst här i Umeå?Jag har en masterexamen i kemi från mitt hemland och började på masterutbildningen på Umeå universitet men jag tog paus eftersom jag har fått jobb.

2. Hur kom det sig att du började på Korta vägen? Jag började på Korta vägen efter att mina kompisar hade gått utbildningen och tipsade mig om den.

3. Vad har Korta vägen betytt för dig? Korta vägen är nyckeln till arbetsmarknaden, särskilt under praktiken. 

4. Vad är ditt bästa minne från din tid på Korta vägen? Fantastisk information om det svenska samhället. 

5. Du gjorde praktik på Beckers och har nu fått arbete där. Vad är dina arbetsuppgifter? Jag har fått arbete på Beckers som produktsutvecklingsingenjör.

6. Trivs du på ditt nya jobb? Ja absolut, jag har arbetat med Beckers tidigare de var leverantörer åt företaget som jag jobbade med tidigare.

7. Finns det många skillnader på jobbet om du jämför med ditt arbete i hemlandet? Nej, ungefär samma faktiskt.

8. Har du något tips till de som går eller har gått Korta vägen och som nu söker jobb? Mitt tips är att man alltid måste försöka och göra så bra man kan med riktiga intervjuer med arbetsgivaren även bara för träna på att prata och så lär man sig också vad de behöver. Jag skulle besöka de företag som jobbar inom mitt område och se hur de jobbar. Jag har besökt många företag i Skellefteå och Övik, och även Volvo i Umeå, för att kolla hur arbetsgivaren tänker om nyanställda.

Svenska är jätteviktigt för att skaffa mer kommunikation för bra nätverk. En man som jag har träffat på Volvo i Umeå rekommenderade mig till min chef på Beckers, till exempel. :)

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Deltagare berättar

Nyheter

Höstens datum för Swedextest och C1-test är nu klara. Testerna äger rum den 31 augusti och den 16 november. Anmäl dig här: http://www.folkuniversitetet.se/In-English/Swedish-courses/Swedish-in-Umea/?id=9113

Den 27 februari startade den trettonde omgången av Korta vägen här i Umeå. 

Vårens datum för vårt nya C1-test är  27 april. Anmäl dig på vår hemsida. Sista anmälningsdatum är den 13 april,

Vi har nu nöjet att kunna erbjuda ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Testerna lämpar sig bra för dig som behöver ett intyg som visar till exempel en arbetsgivare att du har mycket goda kunskaper i svenska. Språkprovet godtas av Socialstyrelsen för språklig behörighet till yrkeslegitimationer.

Vi kompetenshöjer våra lärare till att bli testledare på C1-nivå för att möta framtidens behov.