Sök Meny

Ann

Ann Ciciolla har en kandidatexamen business administration med inriktning finans och redovisning. Honhar gått Korta vägen 2013-2014 och hoppas nu att de kontakter hon knutit under utbildningen ska leda till ett arbete.

Vad tycker du om utbildningen?

Utbildningen har gett mig en möjlighet att utveckla min svenska med andra personer som också var motiverade att lära sig snabbt. Kursen håller hög kvalitet och lärarna och studievägledarna har stöttat oss under hela resan.

Vad har Korta Vägen betytt för dig?

Korta Vägen har ställt höga krav på mig och därför gett mig så mycket. Praktikinslaget gav mig chansen att få testa mina svenska kunskaper inom mitt utbildningsområde men också att träffa arbetsgivare och knyta kontakter för framtiden. Men inte minst har Korta Vägen stärkt mitt självförtroende, att jag kan svenska och att jag kan arbeta inom mitt yrkesområde i Sverige.

Vad har du för planer efter Korta Vägen?

Min plan efter Korta vägen är att söka jobb. Under utbildningen har jag fått öva på att skriva CV, anställningsintervjuer och under min praktik har jag fått prova på arbetsliv

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Deltagare berättar

Nyheter

Höstens datum för Swedextest och C1-test är nu klara. Testerna äger rum den 31 augusti och den 16 november. Anmäl dig här: http://www.folkuniversitetet.se/In-English/Swedish-courses/Swedish-in-Umea/?id=9113

Den 27 februari startade den trettonde omgången av Korta vägen här i Umeå. 

Vårens datum för vårt nya C1-test är  27 april. Anmäl dig på vår hemsida. Sista anmälningsdatum är den 13 april,

Vi har nu nöjet att kunna erbjuda ett test i svenska på C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS). Testerna lämpar sig bra för dig som behöver ett intyg som visar till exempel en arbetsgivare att du har mycket goda kunskaper i svenska. Språkprovet godtas av Socialstyrelsen för språklig behörighet till yrkeslegitimationer.

Vi kompetenshöjer våra lärare till att bli testledare på C1-nivå för att möta framtidens behov.