Sök Meny
Uddevalla Senioruniversitetet

Senioruniversitetet Uddevalla

Vi erbjuder seniorkurser för dig som är 60+ och som avslutat ditt yrkesliv helt eller delvis. Här finns kurser på dagtid samt ett axplock kurser ur vårt ordinarie kursutbud som vi rabatterar med 20% för dig.

 

Data för ovana användare 60+ 17/9 kl 13.30 - 16.00

Här får du lära dig grunderna i hur din dator fungerar, du kommer att lära dig att spara dokument/bilder och hitta dem igen, du lära dig att göra inställningar så att datorn anpassas för dig.

Data för ovana användare, forts. 60+ 29/10 kl 13.30 - 16.00

Vad behöver du veta för att använda en internetbank? Vad är ett Bank-ID? Om jag fotograferar med telefonen, hur får jag bilderna till datorn? Säkerhet på internet, vad menar dom?

Ny på smartphone/surfplatta Android 60+, 18/9 kl 13.30 - 16.00

Ta med din Smartphone eller surfplatt (android) lär dig att installera appar, skicka och besvara mail. Vi tittar på sociala medier. Vi går igenom grunderna och det finns plats för frågor.

Ny på Iphone/Ipad 16/9 kl 13.30 - 16.00 60+

Ta med din Ipad/Iphone, (Apple) lär dig att installera appar, skicka och besvara mail. Vi tittar på sociala medier. Vi går igenom grunderna och det finns plats för frågor.

Engelska konversation B1 20/9 kl 13.30-16.00 60+

Kursen är för dig som tidigare läst engelska, kanske några år i skolan, sedan inte använt språket så effektivt. Du har svårt att hitta orden när du ska prata och behöver få bygga på ditt ordförråd.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.