Sök Meny
Senioruniversitetet Trollhättan

Kurser för seniorer 60+

Vi erbjuder seniorkurser för dig som är 60+ och som avslutat ditt yrkesliv helt eller delvis. Här finns kurser på dagtid samt ett axplock kurser ur vårt ordinarie kursutbud som vi rabatterar med 20% för dig.

Data för ovana användare fortsättning, 2/9 13.30 - 16.00

Vad behöver du veta för att använda en internetbank? Vad är ett Bank-ID? Om jag fotograferar med telefonen, hur får jag bilderna till datorn? Säkerhet på internet, vad menar dom?

Ny på Iphone/Ipad, 10/9 kl. 13.30 - 16.00

Ta med din Ipad/Iphone, (Apple) lär dig att installera appar, skicka och besvara mail. Vi tittar på sociala medier. Vi går igenom grunderna och det finns plats för frågor.

Ny på smartphone/surfplatta Android, 12/9 kl. 13.30 - 16.00

Ta med din smartphone/surfplatta och lär dig hur du gör inställningar och synkronisering, samt möjligheterna att utöka sin enhetens funktionalitet genom appar.

Data för ovana användare, 18/9 kl. 13.30 - 16.00

Här får du lära dig grunderna i hur din dator fungerar, du kommer att lära dig att spara dokument/bilder och hitta dem igen, du lära dig att göra inställningar så att datorn anpassas för dig.

Spanska nybörjare, 18/9 kl. 13.30 - 16.00

Det är alltid roligt att snabbt kunna lära sig några fraser inför resan utomlands. Dessutom är det en fördel att kunna förklara sig och kanske förstå i en dialog i handeln och liknande situationer.

Tyska konversation B1 19/9 kl. 13.30-16.00

Behöver du uppdatera dina kunskaper i att konversera i tyska? Det finns bara ett sätt att bli bättre på att prata tyska - att göra det ofta.

Engelska konversation B1, 20/9 kl. 13.30 - 16.00

Behöver du uppdatera dina kunskaper i att konversera i engelska? Det finns bara ett sätt att bli bättre på att prata engelska - att göra det ofta. .

Italienska nybörjare 23/9 kl. 14.30 - 17.00

Det är alltid roligt att snabbt kunna lära sig några fraser inför resan till Italien. Dessutom är det en fördel att kunna förklara sig och hantera en dialog i handeln och liknande situationer.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.