Sök Meny

Kanalmuseet Trollhättan

Här berättas historien om Trollhätte kanal med bl.a. ett femtiotal båtmodeller, dykare och undervattensverktyg. Dessutom bjuds det på filmvisning under hela dagen.

Kanalmuséet

Här berättas historien om Trollhätte kanalen med bl.a. ett femtiotal båtmodeller, dykare och undervattensverktyg. Dessutom bjuds det på filmvisning under hela dagen.

Historien om Trollhätte kanal sträcker sig tillbaka till början på 1600-talet då den första slussen byggdes i Lilla Edet och muséet visar på många historiska milstolpar i tämjandet av Göta Kanal förbi Trollhättan, Lilla Edet och Vänersborg. Den spännande utställningen uppvisar planritningar, båtar, människor, foton, kartor o.dyl. Här ser du också kaptenens fina salong i röd plysch – från lastfartyget Vielle Montagne III och slusshytten från 1916 som visar slussvaktarens arbetsplats. Dessutom bjuds det på filmvisning under hela dagen.

MUSEUM

Personal och gymnasieelever från Folkuniversitetet bemannar Kanalmuséet, som ligger på slussplanen vid de övre slussarna, och guidar besökande i de 3 parallella slussystemen. Verksamheten drivs som ett sommarprojekt och är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Sjöfartsverket.

Öppettider:

Kanalmuseet är stängt för säsongen.

SLUSSGUIDNING

Trollhättan har ett av Sveriges vackraste slussområden med 3 parallella slussystem. Njut av den pittoreska omgivningen och lyssna på historier från 1700-talet till idag. Vi guidar på svenska och engelska. OBS! Kuperad terräng och trappor!

Guidningar:

Från och med den 21 augusti genomförs inga guidningar.

Gruppbokning:

Guidning i slussområdet skall bokas senast 48 timmar innan. En mindre avgift/person tillkommer. Avser minst 5 personer.

Välkommen att kontakta oss!


Tfn: 0520 - 52 50 98

E-mail: kanalmuseet.thn@folkuniversitetet.se


Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Få vårt nyhetsbrev

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.