Sök Meny
Kalendarium

Kalendarium

Här hittar du information om de kulturprogram och andra evenemang vi har på gång tillsammans med våra samarbetspartners.

Den 7-8 september kl. 12.0017.00
Danderyds konstrunda
82 konstnärer bjuder till öppen ateljé. En samlingsutställning med ett verk från varje konstnär finns att se på Elverket Djursholm, Danderydsvägen 4 C, Djursholm.Vernissage hålls fredagen den 6 september kl. 17.00.

Läs mer om konstrundan på danderydskonstrunda.se

Den 8 september kl. 13.00–15.00
Arkitekturvandring med Cecilia Sagrén
Följ med på arkitekturvandring med Cecilia Sagrén, lektor i arkitektur och restaureringskonst vid Kungliga Konsthögskolan samt författare. En kulturhistorisk vandring kring Fullersta Gård, med ett urval av hus och offentliga konstverk. Samling utanför Fullersta Gård. Programmet är en del av kulturarvsdagarna i Huddinge kommun. Ingen föranmälan krävs. Kostnadsfritt.

Läs mer om arkitekturvandringen

Den 21-22 september kl. 11.0016.00
Konstrundan på Kungsholmen
För fjärde året i rad arrangerar konstföreningen 12 broar Konstrundan på Kungsholmen. Under två dagar lördag och söndag ställer 23 konstnärer och konsthantverkare ut sina verk runt omkring på Kungsholmen med start på Courtyard by Marriott. Nyhet för i år är Konstnärssamtal som kommer att vara på Courtyard by Marriott. Spännande samtal med några av Kungsholmens Konstnärer! Fritt inträde.

Läs mer om konstrundan.


Fredag den 4 oktober kl. 15.00–17.00
Växterna berättar
Trädgårdsmästaren Erik de Vahl föreläser om levande minnen om överlevnad, folktro och lyxkonsumtion. Erik är även köksväxtansvarig på Nationella genbanken i Alnarp, och kommer också att berätta om arbetet med att bevara kulturarvsväxter för framtiden.Arrangör: Kulturväxtgruppen, Stockholms läns hembygdsförbund, i samarbete med Folkuniversitetet. 
Pris: 100 kr för medlemmar i hembygdsförening, 120 kr för övriga. Betalas kontant på plats eller med Swish. Anmäl dig senast dem 30 september till ann@hembygd.se och ange vilken hembygdsförening du tillhör.

Läs mer om föreläsningen

Söndagen den 13 oktober kl. 13.0015.00
Workshop: Japansk kalligrafi
Hisayo Oki, som kommer från Japan och har tränat kalligrafi sedan barnsben, ger en kort föreställning där hon skapar vacker kalligrafi till musik på stora pappersark inför publikens ögon. Deltagarna får en introduktion till konstformen och de som vill kan delta i en workshop för att testa själva, med stöd av kalligrafen. 

Läs mer om workshopen och hur du anmäler dig. Workshopen är en del i vårt kulturprogramssamarbete med Fullersta gård.

Hösten 2019
Ejdra - "Det stora oväsendet på Katarinaberget"
Folkuniversitetet inleder i höst ett kulturprogramssamarbete med Teater Dur & Moll, även kallad ”världens minsta teater”. Under hösten spelas Ejdra, en pjäs som skildrar historiska kvinnoöden. Den första öppna föreställningen hålls 18 september, missa inte att boka biljetter!

Läs mer om pjäsen, hur du bokar biljetter samt se fullständigt spelschema på: www.durochmoll.se

Vi samarbetar med Italienska Kulturinstitutet
IKI har ett rikt utbud av evenemang inom konst, musik, film och teater kopplat till Italien. Mer om kulturprogrammen som anordnas i samarbete med Italienska Kulturinstitutet hittar ni på deras hemsida under Evenemang. Italienska Kulturinstitutet ligger på Gärdesgatan 14.

Samarbete med Musikvalvet Baggen
I medeltida källarvalv i Gamla stan bjuds det på livemusik, evenemang och andra offentliga kulturella aktiviteter som är kulturprogram i samarbete med Folkuniversitetet. Baggen ligger ett stenkast från Järntorget och Gyldene Freden. De äldsta murarna härrör från 1300-talet och på 1500-talet var detta amiral Jakob Bagges vinkällare. I modern tid är lokalen välkänd som f.d. jazzklubben/diskoteket Bobbadilla. Det är en intim konsertlokal med plats för 50 besökande och skapas en unik närkontakt mellan artist och publik. Mer information om deras framträdanden hittar du på deras hemsida.

 

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners