Sök Meny

Så fixar du bästa nyårsfesten!

Sara Olsson, lärare på Folkuniversitetets utbildning Diplomerad Eventkoordinator ger dig sina bästa tips.

Vilka är dina tips för en lyckad nyårsfest?
˗ Först och främst är det bra att fråga sig: Vad är syftet med festen? Att fira nyår är ju självklart, men vad mer? Vem ska komma, ska det vara ett tema, hur ska gästerna känna sig och vad vill du förmedla med festen?

˗ Sedan är bra planering A och O! Gör en to do-lista i god tid och försök få med så mycket som möjligt: Vad behöver fixas och inhandlas? Hur ser budgeten ut, vem gör vad?

˗ Och sist men inte minst: Hur kan du skapa det lilla extra? Vad kan göra din nyårsfest till en fest dina gäster kommer att komma ihåg lång tid framöver? Tänk överraskningar, oväntade detaljer och kreativa idéer.

Varför tycker du om att jobba med events?
˗ Det är så mångsidigt och lärorikt! Events är en spännande och kreativ form för att nå fram med ett budskap, skapa en upplevelse, förstärka ett varumärke eller skapa diskussion och debatt. Möjligheterna är i det närmaste oändliga! Att få jobba med olika människor, lösa oväntade uppgifter och medverka i olika sammanhang är utvecklande. Och så lär jag mig hela tiden nya saker.

Vilka trender ser du för eventet som form framöver?
˗ Event i alla dess former är helt klart på frammarsch! I en tid då det blir allt svårare att nå fram i bruset är event svårslaget som form för att göra verkligt intryck. Det skapar personliga möten, upplevelser, minnen, intryck och delger kunskap. I digitaliseringens tid blir eventet ännu viktigare som mötesplats. Allt fler aktörer satsar också aktivt på att utveckla sina evenemang – kommuner, företag, universitet och högskolor. Och fler kommer att hänga på – arbetsmarknaden ser ljus ut!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners