Sök Meny

Så blir du framgångsrik i att driva butik!

Miljö, hållbarhet och näthandel är heta ämnen inom detaljhandeln i dag. För att bli framgångsrik inom Retail Management behöver du vara lyhörd för konsumenternas behov och förstå vilka utmaningar branschen står inför – och vart den är på väg. Det menar Lasse Folt, som har lång erfarenhet som VD och försäljningschef från flera välkända varumärken, och som undervisar på kursen Retail Management – att leda en butik avdelning.

Varför ska man gå en kurs i Retail Management vid Folkuniversitetet?
– Det är ett spännande ämne som berör oss alla som konsumenter. Och det saknas liknande kurser, speciellt en sådan här komprimerad variant, som inte pågår i flera terminer.

Vilka ska gå kursen tycker du?
– Den som tänker öppna en egen butik, eller vill bli butikschef eller avdelningschef, eller siktar mot någon annan chefsbefattning inom retail. Eller någon som bara vill bli en ännu duktigare säljare!

Vad är målet med kursen?
– Att få en allmän kunskap om detaljhandeln, dess utmaningar och vart den är på väg, och att få förståelse för hur man bäst möter dagens konsument och framgångsrikt leder en butik!

Vad ser du för trender inom retail?
– Miljö och hållbarhet blir bara större och större, men minst lika stort är digitaliseringen av handeln, och till exempel hur man bäst ”gifter samman” näthandel med fysiska butiker.

Hur ser arbetsmarknaden ut för tillfället?
– Det finns gott om både del- och heltidsjobb inom handeln, speciellt här i Stockholm, där flera stora gallerior och köpcentrum öppnat eller byggts ut senaste åren.

Hur ser framtiden ut inom branschen?
– För de butiker som ständigt utvecklar sin verksamhet, lyssnar på sina kunder och förstår att konsumenten måste få handla när, var och hur hen själv vill, ser det väldigt ljust ut!

Om Lasse Folt
Lasse Folt har lång erfarenhet som VD- och försäljningschef från flera välkända varumärken. Bland annat har han varit med och utvecklat NK-Hamngatan, DesignTorget och optikerkedjan KlarSynt. Han är också flitigt anlitad som lärare och föredragshållare sedan många år tillbaka.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners