Sök Meny

Tekniken allt viktigare i framtidens event

I juni blev Karin Sullivan färdig Diplomerad Eventkoordinator och i höst börjar hon sitt nya jobb som projektledare på en event- och reklambyrå.

I framtiden kommer vi att se snabbare och kortare events och fler evenemang som sker digitalt, tror hon.         
– Webbseminarier, möten online och sociala medier kommer att vara det som blir ny standard, säger Karin.

Vad har utbildningen gett dig?
– Den har gett mig en bra bas att stå på och goda kunskaper om hur olika typer av event fungerar och är uppbyggda. Vi har läst allt från projektledning till hur vi ska tillämpa säkerhet på event. Utbildningen innehåller en bra mix av lektioner, studiebesök och föreläsningar. Den har även gett mig en början på ett professionellt nätverk i form av mina kurskamrater, föreläsarna och de som tog emot oss på studiebesöken. Om jag i framtiden kör fast i något event vet jag vem jag kan vända mig till!

Varför valde du att utbilda dig inom events?
– För mig är event något positivt och roligt, och samtidigt något som ska engagera och inspirera. Jag vill att man ska få med sig något från en happening om det så bara är en känsla,
mer kunskap eller en upplevelse. Jag älskar att möta nya människor och att vara i händelsernas centrum, och så gillar jag problemlösning. Det känns som att eventbranschen börjar expandera och att vi kommer att få se mer av kreativa och galna idéer framöver – och vem vill inte vara en del av det?

I höst börjar du nytt jobb. Berätta!
– Jag har fått jobb som projektledare på en event- och reklambyrå, och både branschen och rollen är helt ny för mig. Det är mer än vad jag kunnat önska och jag ser verkligen fram emot hösten med spänning!

– Jag har alltid tyckt om att arrangera evenemang, både i jobbet och privat. Jag har länge arbetat inom sälj och marknad, där en liten del av min roll innefattat mässor och event. När jag började inse att jag gick igång till max vid varje tillfälle jag fick en förfrågan att göra ett event, då var det dags att byta bana. Nu ska det bli otroligt kul att äntligen få förverkliga min dröm att få arbeta med detta på heltid!

Hur tror du att eventbranschen kommer att utvecklas i framtiden?
– Det dyrbaraste vi har idag är tid. Vi vill stoppa in mer och mer i dygnets 24 timmar och här kommer tekniken in i bilden, digitaliseringen kommer att hjälpa oss att underlätta vardagen och hjälpa oss att tjäna in mer tid. Tekniken kommer också att spela en viktig roll i framtidens events. Detta kommer säkert att märkas i den yngre generationens val av event. Jag tror att vi kommer att ha både snabbare och kortare events och det kommer inte att finnas behov av att samlas i en gemensam lokal. Webbseminarier, möten online och sociala medier kommer att vara det som blir ny standard. Att synas i olika flöden kommer att förbli viktigt och alla forum inom sociala medier kommer att utvecklas ännu mer. Vad gäller festivaler och konserter är det svårare att se vad som blir nästa steg. Hållbarhet kommer såklart fortsätta att vara en jätteviktig ingrediens, om det så är på en festival, konferens eller föreläsning. Alla vill ha en hållbar miljö.

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners