Sök Meny
Från marknadsförare till Personal shopper

Från marknadsförare till Personal shopper

Carolina Henning, en entreprenör med rötter i Värmland, är kursledare på Folkuniversitetets nya kurs Personal shopper. Vi frågade henne varför man ska gå hennes kurs och hur det gick till när hon sadlade om och startade eget företag – och om man kan piffa till sin garderob utan att det kostar skjortan.

För sex år sedan sadlade Carolina Henning om från marknadsförare med fast anställning till Personal shopper och egen företagare. Tankarna på att göra någonting annat började ta form under mammaledigheten, då hon hade tid att reflektera över sitt yrkesliv och vad hon egentligen tycker är roligt.

−Att det blev just Personal shopping kändes självklart. Jag har alltid varit intresserad av textiler och kläder, och framför allt av hur man kan förändra en person med hjälp av kläder, säger Carolina.

Vad var det som fick dig att ta steget och byta bana?
−Jag tyckte inte att jag hade någonting att förlora, och jag har alltid varit en person som gått min egen väg. Dessutom hade jag ju hållit på med det här i hela mitt liv, fast inte som ett yrke, utan som hobby. Nu ville jag testa om det höll. Parallellt med att jag erbjöd mina tjänster som Personal shopper tog jag ett konsultuppdrag inom marknadsföring så att jag hade en liten inkomst.

Varför ska man gå din kurs Personal shopper på Folkuniversitetet?−För att man älskar kläder och människor, och för att man vill lära sig vad yrket innebär. Men  framför allt, för att det finns en marknad som efterfrågar den här tjänsten.  

Vem vänder sig kursen till?
−Till alla som vill arbeta som Personal shopper, eller som driver eller jobbar i butik och vill erbjuda den här tjänsten. Man kommer bland annat att få lära sig hur en session går till och hur man bemöter olika kundtyper. Vi kommer också att titta på material och färger och lära oss om olika kroppstyper.

Allt fler väljer att anlita en Personal shopper. Carolina berättar att man kan se en ökande efterfrågan på den här typen av tjänster och hon bedömer  att det kommer fortsätta vara så inom de närmaste åren.  

−Vi lever i ett tjänstesamhälle där det inte längre finns något ”fult” med att köpa sig hjälp och service för att underlätta i vardagen.

Har du några tips på hur man kan piffa till sin garderob utan att det kostar skjortan? 
−Man kan börja med att fundera på vad och om man faktiskt saknar något. Ibland behöver man bara få lite inspiration till kombinationer man själv inte har tänkt på. Kanske behöver man få in en ny färgskala i sin garderob. Många köper saker de redan har.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners