Sök Meny
Angelica Peterson

Varje kurstillfälle ger ny energi

Angelica undervisar i fotografi och digital bildbehandling på Folkuniversitetet i Norrköping. Hon brinner för undervisning och inspireras av mötet med sina deltagare och deras utveckling.

Berätta lite om dig själv.
Jag är en 28-årig, kreativ och lite tankspridd hästtjej. Jag har en kandidatexamen i mediegestaltning och har frilansat inom foto och retusch på flera olika ställen, bland annat på tidningar och utställningar. Jag påbörjade en lärarutbildning, men slutade eftersom jag fick jobb. På senare år har jag insett att det är att undervisa i fotografi och retusch jag vill göra. Det brinner jag för yrkesmässigt.

Vad gör du på Folkuniversitetet Norrköping?
Jag håller kurser i fotografi och digital bildbehandling. Alla är välkomna – både nybörjare och de som har mer fotovana.

Vad är roligast med ditt ämne?
Jag har alltid gillat både undervisning och foto så att få kombinera de två sakerna är fantastiskt! Det är dock biten med digital bildbehandling som ligger mig allra varmast om hjärtat, rent ämnesmässigt. Det är roligt och inspirerande att möta och lära känna alla härliga kursdeltagare och se hur deras kunskaper utvecklas. När jag kommer hem från ett kurstillfälle är jag alltid fylld med ny energi!

Varför ska man gå din kurs?
För mig är det viktigt att ha roligt och inte låta någonting stoppa skapandeprocessen. Jag försöker inspirera mina deltagare att våga gå utanför ramarna, att hitta och utveckla sitt eget bildspråk och vi reflekterar därför mycket ihop. Kursen är också tydligt upplagd och du får med dig dokumentation för att kunna se tillbaka på i efterhand.

Vad äter du helst till lunch?
Jag äter gärna pasta med någon god sås till.

Vad ska du göra nu?
Nu häller jag upp första koppen kaffe och är strax på väg till mitt andra jobb. Jag är mediakoordinator på ett företag som producerar och säljer ridsportutrustning samt bevakar och skriver om ridsport i sociala medier. Jag har alltid varit en hästtjej!

Vilket motto har du i livet?
Jag lever inte efter något motto, jag är för glömsk för att komma ihåg dem! ;)

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lär dig svenska

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program