Sök Meny
Intervju med Frida Nyström

Tre frågor till Frida Nyström på Kvartersteatern

Frida Nyström är verksamhetschef på Kvartersteatern, Norrköpings största fria teaterförening. Sedan två år tillbaka samarbetar Folkuniversitetet med Kvartersteatern, bland annat kring marknadsföringen av deras föreställningar.

Hej Frida, vad gör du på Kvartersteatern?
– I grunden är jag teaterpedagog, men jobbar nu som verksamhetschef, projektledare och regissör på Kvartersteatern. Jag har totalansvaret för verksamheten och våra anställda, och jag driver tre större pjäsprojekt varje år. Jag tycker att jag har världens roligaste jobb!

Berätta lite om Kvartersteatern.
– Kvartersteatern är Norrköpings största fria teaterförening med ca 130 medlemmar varje år. Vi har funnits sedan början av 1980-talet och håller till i kvarteret Hallarna i centrala Norrköping. Vi vill driva en verksamhet som erbjuder något för alla; ung som gammal, nybörjare som erfaren. Vi har nyligen byggt en egen teaterscen och vi gillar att jobba med nyskrivna pjäser.

Hur ser samarbetet med Folkuniversitetet ut?
– Vi rapporterar in studiecirklar och kulturprogram, och Folkuniversitetet hjälper oss med vår marknadsföring.

– Jag tror att Folkuniversitetet hjälper oss att nå ut till fler i och med att ni är ett stort studieförbund. Samarbetet fungerar mycket bra!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lär dig svenska

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program