Sök Meny
Elin Helméus

Dans är verkligen min passion i livet

Att få uppleva när eleverna blir mer säkra på sig själva och dansglädjen verkligen syns - det är det bästa med att undervisa!

Hej Elin, berätta lite om dig själv!
Jag har studerat dans och danspedagogik på skolor som Broadway Dance Center i New York, Iwanson International i München och Dansforum i Göteborg samt tagit kurser och workshops på Balettakademien och Diambra i Stockholm. Jag är även certifierad yogainstruktör och kock. De två åren jag bodde i New York och dansade med några av världens bästa dansare och koreografer är något som verkligen präglar mig. Från början var jag väldigt blyg och försynt och vågade inte alls visa vad jag kunde. Men sedan gick det bättre och jag blev lärarassisstent på balett- och yogaklasser och antog utmaningar i dance circles och battles. Mina andra intressen är datorspel, tv-spel, filmer och serier, vilket ofta är inspiration till mina koreografier. Sedan gillar jag verkligen katter och hundar!

Vad gör du på Folkuniversitetet?
Jag undervisar i dans och håller kurser i olika stilar allt från balett till streetdance. Jag arbetar i första hand med kvälls- och helgkurser men har även gjort uppdrag för skapande skola.

Vad är roligast med att undervisa?
När eleverna växer och blir mer säkra på sig själva, när tekniken sitter och dansglädjen verkligen syns! När det blir så kallade "YES!-moment" i danssalen. Det kan vara allt från att någon klarar att komma ihåg en hel koreografi för första gången eller sätter den där första snurren som man har jobbat på så länge. Det är väldigt kul att få lära känna eleverna och kunna hjälpa till i deras utveckling och för att de ska nå sina mål.

Varför ska man gå kurs i dans?
Testa något nytt eller ta upp en gammal hobby? Göra något aktivt och få nya vänner? Förverkliga drömmen om att jobba med dans? Någon vill komma in på Balettakademien och en annan vill komma i form med rolig träning. Jag vill verkligen uppmana föräldrar till barn och ungdomar som dansar att även själva ta en kurs! Varför inte?

Vad betyder dans för dig?
Hela mitt vuxna liv har kretsat runt dans och alla beslut jag tagit har varit för att jag ska kunna hålla på med det i så stor utsträckning som möjligt. Dans är verkligen min passion i livet och jag är väldigt tacksam att få ha det som mitt jobb och att få hjälpa andra att upptäcka vad dans är!


Foto: Rickard Abrahamsson

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senioruniversitetet i Motala

Senioruniversitetets aktuella program