Sök Meny
En dansare med utsträckta armar

Malmö scenkonst

På Folkuniversitetet samarbetar vi med flera olika grupper inom scenkonst i Malmö. Genom att starta studiecirkel hos oss kan vi hjälpa till med bl.a. lokaler och utrustning.

Relaterad information

Om ni är minst tre personer kan ni skapa en studiecirkel kring ert arbete. Berätta om ditt scenkonst- eller filmprojekt för Lisa Ernberg! Hon har erfarenhet av scenkonstprojekt och har stor erfarenhet av filmprojekt" 
Förresten behöver inte ert projekt eller idé vara helt unikt eller ens resultera i en färdig föreställning eller film. Det är processen som är viktigast här- deltagarnas personliga utveckling.
Så tveka inte hör av er!

Är ni en grupp som t.ex. utvecklar koncept inom performance, dansar orientaliskt, spelar teater på svenska eller kanske engelska, är intresserade av opera, skriver komik, ordnar teaterfestivaler, sätter upp burlesk cabaret eller som träffas för att ta del av och prata om olika former av scenkonst – då kan vi hjälpa er! Genom att starta en studiecirkel i samarbete med Folkuniversitetet får ni tillgång till våra kompetenser och kontakter.

Vi hjälper till med planering och strukturen på er studiecirkel. Genom att skriva enkla arbetsplaner får ni bättre överblick över vad ni gör och vad ert arbete i studiecirkeln har för syfte. Ni får tillgång till en digital närvarolista där era arbetade timmar registreras. Genom att föra närvaro får ni en helhetssyn över gruppens aktivitet och arbetsplanerna fungerar både som en planering och som en utvärdering av föregående period. Ofta strukturerar större grupper upp sitt arbete i flera olika cirklar. En teatergrupp som jobbar med en uppsättning har ofta olika cirklar i t.ex. manusskrivande, marknadsföring, repetition och produktion.

Det kan vara så att deltagarna i studiecirkeln bor på olika håll och till exempel behöver skriva manus innan den intensiva rep-perioden drar igång. Då fungerar det ibland bäst att ha en studiecirkel på distans. Ni beskriver hur ni jobbar och så drar vi tillsammans upp riktlinjer för hur en distanscirkel kan fungera för er.

Vi har ett stort nätverk och hjälper gärna grupper att berätta om sin verksamhet och att få kontakt med varandra. Ni får möjlighet att använda våra kanaler för marknadsföring.
I Malmö har vi en dans- och teaterlokal som våra samarbeten har tillgång till. Kom gärna förbi och titta och bli inspirerade! Om ni redan har tillgång till lokal så finns det möjlighet för er att få ersättning för vissa av era utlägg i samband med studiecirkeln. Det kan handla om lokalhyra, resor, biljetter, böcker eller något annat som köpts in till arbetet i cirkeln.

Ytterligare ett sätt att samarbeta är kring kulturarrangemang. Om ni t.ex. har en föreställning inför publik så räknas det som ett kulturarrangemang. Vi har olika typer av utrustning som ni kanske behöver i samband med ert framförande. Det finns teknik för ljud och ljus som våra grupper får låna, och även kameror och projektorer. Vi har t.o.m. en portabel blackbox!

Så hör av er till oss och berätta om er idé!

Har du frågor?

Kontakta
040- 691 83 59
scenkonstmalmo@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila