Sök Meny
Språk Malmö

Språk och internationell närvaro

I dagens globala samhälle blir specialanpassade utbildningar i språk allt viktigare för företag och organisationer. Folkuniversitetet erbjuder undervisning i grupp eller individuellt i ett trettiotal olika språk, från nybörjare till avancerad nivå, där även er specifika branschterminologi kan vävas in i undervisningen.

Vi hjälper internationella medarbetare att förbättra sina kunskaper i det svenska språket, oavsett om behovet gäller grundläggande eller mer avancerad svenska. Hos oss får de också hjälp med att öka kännedomen om den svenska kulturen.

Alla våra lärare har undervisningsspråket som sitt modersmål och vi använder oss av Europarådets referensram för nivåbedömning.

Exempel på språkutbildningar vi genomför löpande är:

  • Nybörjarkurser i svenska för medarbetare i såväl små som stora internationella företag
  • Svenska för arbetslivet
  • Förbättra din skriftliga svenska
  • Svenska för sjukvårdspersonal
  • Engelska för sjukvårdspersonal
  • Affärsengelska
  • Tyska för speditionsföretag
  • Danska för tågpersonal
  • Individuell undervisning i danska, franska, italienska, polska och ryska.

Kunskap i språk ger konkurrensfördelar?

Visste du attkunskap i språk kan ge ditt företag konkurrensfördelar? Enligt språkforskaren Ingela Bel Habib använder små och medelstora företag i Europa fler marknadspråk nu än tidigare, vilket har visat sig ge ökad export, bättre geografisk spridning av exporten och fler marknadsandelar i BRIC- länderna (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina).

Har du frågor?

Kontakta
040-691 83 21
louise.nordling@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Kontakta oss

Har du frågor eller vill diskutera hur vi kan skräddarsy utbildningar utifrån dina medarbetares behov? Hör av dig!

Louise Nordling
040-691 83 21
louise.nordling@folkuniversitetet.se

Med kvalitet i fokus

Alla svensklärare börjar sin anställning hos Folkuniversitetet med en provlektion, så att rätt kvalitet på undervisningen kan säkerställas. 

Läs mer om vårt kvalitetsarbete

Massive bidrar till en tryggare vardag

Att erbjuda våra utländska medarbetare svenskutbildning är det minsta vi kan göra för att få dem att känna sig lite tryggare i vardagen" berättar Alina Daina, senior HR Business Partner på spelföretaget Massive Entertainment.

Läs mer om Massives språksatsning

Nöjda röster

"Våra dansklektioner utvecklade sig till intressanta diskussioner i heta samhällsfrågor, där vi utforskade de stora skillnaderna mellan grannländerna. Vår lärare Linda var lyhörd för vad vi som journalister behövde fördjupa oss i."

Cecilia Klintö, chef på TT Nyhetsbyrån Malmö