Sök Meny
Sånglinjen Malmö

Sånglinjen

Ettårig förberedande utbildning på kvällstid för dig som vill göra något extra med din röst och musikaliska inriktning. Sånglinjen ger också ett unikt tillfälle att testa dina kunskaper på internationell nivå. Utbildningen inehåller en workshop/audition med lärare från London Centre of Contemporary Music (LCCM)

Läs mer

För femte året i rad reste elever från Sånglinjen till London Centre of Contemporary Music, en erkänd musikskola i London, för att gå på workshop och audition.

– Vi ger våra duktiga sångelever något extra och detta är förverkligandet av drömmen om att föra ut Folkuniversitetet i internationella musiksammanhang, säger Janne Blondell ansvarig för Sånglinjen.
Ett gott betyg till våra lärare och utbildningen är att fyra elever har kommit in på skolan i London för att studera vidare. Utbildningen är ett unikt tillfälle att få inblick i och uppleva en av världens största musikmetropoler – London.

En deltagare berättar

"Att ta chansen att åka till London och gå på LCCM är något jag aldrig skulle vilja ha ogjort. Denna tid har fått mig att växa både som människa och artist. Även om det ibland kan vara tufft och London är en dyr stad, så är det jag tar med mig här ifrån ovärderligt. En stor portion nyvunnet självförtroende och en hel del kunskap om att vara artist/musiker och allt vad det innebär."

Ida Sandgren, elev Sånglinjen läsåret 07/08, elev LCCM läsåret 08/09

Fakta Sånglinjen

Sånglinjen är en ettårig förberedande utbildning förlagd på kvällstid. Undervisningen sker både individuellt och i grupp. Förutom sång läser man genreorientering, musikteori, studio/branschkunskap och röstvård. Utbildningen innehåller en endagarsworskhop med lärare från London Centre of Contemporary Music (LCCM) i London. Inga förkunskaper krävs för att gå utbildningen.

Fakta London Centre of Contemporary Music, LCCM

London Centre of Contemporary Music är ett oberoende college med hög kvalitet. Deras pedagogiska inriktning bygger på att dagens musiker, förutom att uttrycka sig på sina instrument, även spelar live, går på auditions, spelar in i studio, skriver, arrangerar och producerar musik. Utbildningarna på LCCM är studiemedelsberättigade.

Läs vår intervju med Josefina Kristiansen som gick Sånglinjen läsåret 2011/2012 och har kommit in på musikcollege LCCM i London.

Deltagare berättar

Läs vår intervju med Josefina Kristiansen som gick Sånglinjen läsåret 2011/2012 och har kommit in på musikcollege LCCM i London.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 040-6918320

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning