Sök Meny
Ekonomismart - Folkuniversitetet Karlstad

Ekonomismart

Ekonomismart hjälper unga vuxna att bli medvetna konsumenter med verktyg att göra aktiva val, identifiera risker och upprätthålla en hållbar ekonomi genom hela livet.

Att vara konsument är inte lätt. Företag lägger mycket pengar på att få oss konsumenter att köpa just deras varor och tjänster. Vi förväntas vara aktiva och göra allt fler val. Men vad är egentligen bäst för oss?

Ekonomismart är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Finansinspektionen, Konsumentverket och Sparbanksstiftelserna Kronan, Alfa och Nya. Ekonomismarts utbildningar är på två dagar och vänder sig till arbetslösa unga vuxna mellan 18 och 24 år som får konkreta tips för att klara vardagen och undvika de största fallgroparna. I samband med utbildningarna erbjuds även yrkesverksamma – till exempel budget- och skuldrådgivare, konsumentvägledare, socialhandläggare och lärare – ett metodstöd i ämneskunskaper, metod och målgruppsanpassning.

Ekonomismart är en avgiftsfri utbildning som kan bokas av kommuner i hela landet. Kommunen ansvarar för att kalla de unga vuxna och yrkesverksamma till utbildningen. Lokal, lunch och fika för deltagarna tillhandahålls av kommunen.

Vill du få tips om hur du bättre kan klara den ekonomiska vardagen? Besök Ekonomismart på Facebook.

Ekonomismart på Facebook

Vill du som yrkesverksam ta del av Ekonomismarts material och koncept i ditt förebyggande arbete? Besök Ekonomismarts webbplats.

Har du frågor?

Kontakta
054-19 58 47
katrin.rundstrom@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila