Sök Meny
Intervju med Nuha Hanna

Intervju med Nuha Hanna

Modersmålslärare från Syrien.

− Jag vill uttrycka min åsikt om Korta vägen. Det är ett bra projekt som har hjälpt mig att utveckla mitt språk. Jag tror att jag har tagit det första steget till att få jobb som lärare igen. Jag har fått en praktikplats på Strandskolan i Bankeryd. Det är intressant att man får praktik genom att studera kursen. Min första tanke var att det är jätteviktigt för mig själv. Jag såg skolan som en social plats. Jag har träffat mina arbetskamrater och lärt mig så mycket som möjligt.

− Vi börjar kl. 08:00. Jag tycker om att läraren börjar med att be till Gud att han ska hjälpa oss. Där har jag hjälpt till på fritids efter skolan. Alla lärare är jättesnälla och hjälpsamma. Jag går till skolan två dagar i veckan. Det är jätteviktigt för mig att gå på olika lektioner och vara i klassrummet. Jag har följt tre fina lärare som hjälpt mig att utvecklas och lära mig svenska som praktikant. Rektorn är en trevlig person och snäll. Skolan är inte så stor men jag hoppas i alla fall fortsätta min praktik där. Eftersom jag trivs bra med eleverna och alla lärarna.

− Jag tycker om att följa lärare i olika ämnen som matematik, svenska och teknik. Det är möjligt att få bra uppgifter till min erfarenhet som lärare. Jag får en bra bild om hur den svenska skolan fungerar och hur de jobbar. Det är också viktigt att förstå hur relationen mellan lärare och elever är i Sverige. Jag hoppas att fortsätta min praktik i skolan och att jag en dag kommer bli anställd som lärare. Till sist vill jag tacka alla lärare som arbetar för att Korta vägen ska bli ett framgångsrikt projekt.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Film

Kontakttolkutbildningen Konstateljén Kurser i hållbarhet för företag Skriv bättre i jobbet

Samarbetspartners

Vi samarbetar med olika föreningar och projekt i Jönköping, här kan du läsa om några av de samarbeten vi har just nu.

Våra samarbetspartners