Sök Meny
Intervju med Munira Pak

Intervju med Munira Pak

Lärare i kemi och biologi från Uzbekistan.

− Hela livet är en skola, det är aldrig för sent att lära sig, kunskap är en lätt börda att bära! Det du kan, kan ingen ta ifrån dig. Det du har lärt dig, kan ingen ta ifrån dig.

− Jag kom först till Sverige från Uzbekistan på grund av att mitt barn behövde behandling av en svensk läkare. Sedan stannade jag i Sverige för kärlekens skull. I mitt hemland har jag arbetat i många år, jag började som laboratoriespecialist. Jag är utbildad på högskola i kemi och biologi. Efter sex år fick jag arbete som lärare på en grundskola i Uzbekistan.

− Men min önskan var att få fortsätta utbilda mig till ingenjör. Därför reste jag till St. Petersburg för där fanns den utbildning jag behövde. Innan jag kom till Sverige arbetade jag i många år som medicinsk ingenjör. Nu är mitt mål att lära mig bra svenska, att ta körkort och få en praktikplats och sedan jobb. Jag känner att jag har många år kvar att arbeta. Därför tror jag att Korta vägen hjälper mig att övervinna mina hinder. På Korta vägen har jag träffat bra lärare med varmt hjärta och många trevliga kamrater, som känns som en enda stor familj. Nu måste vi tyvärr snart lämna varandra, alla kommer att finnas kvar i mitt hjärta!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Film

Kontakttolkutbildningen Konstateljén Kurser i hållbarhet för företag Skriv bättre i jobbet

Samarbetspartners

Vi samarbetar med olika föreningar och projekt i Jönköping, här kan du läsa om några av de samarbeten vi har just nu.

Våra samarbetspartners