Sök Meny

Playing for change

Playing for Change Sweden är ett projekt som initierats och drivs av Folkuniversitetet. Vi vill etablera Playing For Change i Sverige, få fler att sprida glädje genom musik med målet att skapa engagemang för människor i Sverige och runt om i världen.

Relaterad information

Playing for Change Sweden insamlingsförening är en ideell förening med ändamål att samla in ekonomiska medel i syfte att skapa ekonomiska förutsättningar för att etablera och driva en musikskola i Gambia. Ge din donation eller gåva till bankgiro 462-5828.

Playing For Change (PFC) är en internationell rörelse skapad för att inspirera och sammanföra människor, samt bidra till fred på jorden genom musik. Stiftelsen Playing For Change (PFCF) startades 2007 som en ideell organisation med målet att förbättra världen genom musikutbildningar. Idag har PFCF startat nio musikskolor i Ghana, Mali, Rwanda, Sydafrika, Nepal och Thailand. Hundratals barn som aldrig annars skulle ha tillgång till musikutbildning deltar nu i både musik- och danskurser. Dussintals lärarjobb har skapats och instrument har köpts in från lokala hantverkare, vilket skapar nya ekonomiska möjligheter. Våra utvärderingar har visat att musikeleverna också blir bättre i andra ämnen som t. ex. matematik och språk, samt att deras självförtroende stärks, vilket främjar glädje och stabilitet i deras samhällen.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Södra folkhögskolan i Helsingborg

Inte läst färdigt gymnasiet? På Södra folkhögskolan i Helsingborg formar vi din utbildning tillsammans.

Ansök här