Texten Slow på en väg downshifting

5 tips för ett mer Downshiftat liv

Vad är downshifting? Att ägna sig åt downshifting handlar om att medvetet välja sin väg i livet. Det kan innebära att gå ner i arbetstid eller att byta jobb, men det kan också vara att hitta en meningsfull hobby eller prioritera en eftersatt relation. Ofta handlar det om att bryta mönster och hitta det som är viktigt och känns bra för just dig.

Kurser:

Du kan göra små eller stora förändringar, de kan ske snabbt eller under lång tid. Här är våra bästa tips:

1. Lev en dag i långsamhet och eftertanke. Gör allt riktigt långsamt och känn hur det känns!

2. Välj bort något ur ditt liv för en tid, till exempel shopping, datorn, telefonen eller något annat som stjäl tid och energi. En vecka kan vara lagom.

3. Ge tid till något som får dig att må bra, till exempel en promenad varje dag genom din favoritskog, att sjunga varje dag i en vecka eller vad som helst!

4. Analysera vad i ditt liv som ger och tar energi. Finns det några möjligheter att göra förändringar för att få en bättre balans?

5. Rensa ur en garderob, ett förråd eller en annan plats där saker samlas. Om du inte älskar prylen, har en stark känslomässigt koppling till den eller om den inte har en viktig praktisk funktion så behöver du den inte. Skänk det bortsorterade till välgörenhet!

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!