Sök Meny
Vill du bli kursledare?

Vill du bli kursledare?

Att leda en kurs i ett ämne man brinner för är både utvecklande och roligt!

Att arbeta som kursledare

På Folkuniversitetet är bredden stor, både när det gäller ämnen och nivå på kurserna. Vi har såväl estetiska kurser och ett flertal spåkkurser, som utbildningar inom IT och ekonomi. Här finns allt från den allra första nybörjarkursen, till ettåriga diplomerande utbildningar för den som vill påbörja en ny karriär.

Våra kursledare får utbildning från oss för att förstå folkbildningens tanke och pedagogik, och vi sköter självklart administrationen kring våra kurser för att det ska fungera så smidigt som möjligt för dig att sköta ditt arbete som ledare.

Du behöver ha tillräckligt grundliga kunskaper i ditt ämne för att kunna lära ut det till andra intresserade, och vi vill att du även har någon form av pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet sedan tidigare. Kanske är du utbildad lärare och söker ett extrajobb? Eller du kanske har lett kurser i ditt ämne tidigare? Möjligheterna är många.

Intresseanmälan

Vi är alltid intresserade av att bredda vårt utbud, följa nya önskemål och trender, och vi utvecklar gärna de idéer till kurser som dyker upp. Hör av dig till oss, berätta vad du kan, vad du skulle vilja leda kurser i, så kan vi tillsammans försöka sätta ihop något nytt!

Pssst!

Vill du hellre starta en kurs tillsammans med några vänner? Hör av dig ändå, så kan vi hjälpa er igång!

Har du frågor?

Kontakta
033 - 41 00 08
info.boras@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev