Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Tro, hopp & sfi

Tro, hopp & sfi

Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

Läs mer på

Författare: Eva Thors Rudvall

”I en A-klass finns sällan någon utöver läraren som har någon studievana. Klassen består dessutom regelmässigt av kursdeltagare från flera olika länder, som därmed också saknar ett gemensamt språk. Därtill är det kontinuerligt intag, elevkonstellationen förändras så gott som varje månad. […] Kursdeltagarnas familjesituation kan vara kaotisk.

På en termin lär de sig ändå att läsa och skriva och samlar på sig ett svenskt basordförråd, tillräckligt för att presentera sig själva på svenska och fylla i sina personuppgifter på en enkel blankett.

Ibland tänker jag att andra skolformer skulle kunna ha något att lära av sfi!”

Eva Thors Rudvall har varit verksam som sfi-lärare i tre decennier, mestadels för elever på spår 1. Hennes strävan är att ge alla nya svenskar tillgång till det språk som är nyckeln till både arbetsmarknaden och det demokratiska samtalet. Och att stärka de lärare som ska göra detta möjligt. På Folkuniversitetets förlag utkommer våren 2019 Börja med Strindberg : Ett halvt ark papper.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Tro, hopp & sfi, 99,–

Nyhet 2019! Nu som e-bok (epub-format)

Nu finns Tro, hopp & sfi även som e-bok (i epub-format). E-boken går att köpa t.ex. i nätbokhandeln.

Tro, hopp & sfi – en didaktisk dagbok för alfabet­iseringslärare

  • Börja med Strindberg är den första boken i en ny bokserie för läs- och skrivträning med en klassisk text på studieväg 1. Utkom i januari 2019. Hösten 2019 utkom bok nummer två i bokserien.

    Börja med

    Börja med Strindberg är den första boken i en ny bokserie för läs- och skrivträning med en klassisk text på studieväg 1. Utkom i januari 2019. Hösten 2019 utkom bok nummer två i bokserien.

Läromedel

Toggle module

Pris till skolor etc.

Toggle module
TitelF-pris
Tro, hopp & sfi    99,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i ett smakprov

Toggle module