Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Hör grammatiken

Hör grammatiken

Hör grammatiken är ett övningsprogram som kombinerar grammatikinlärning med uttalsträning på ett nytt och stimulerande sätt.

Författare: Roland Burman

Utgångspunkten för arbetet med Hör grammatiken är att man använder hörseln som redskap för att tillägna sig strukturerna i språket - på samma sätt som när barn lär sig språk.

Övningsexemplen är valda från prosodiska utgångspunkter såsom rytm och melodi. Särskilda prosodiövningar, i vilka inläraren kan lyssna och spela in eget ljud och jämföra med det förinspelade, återkommer i varje avsnitt. För effektiv uttalsträning finns även tillbehöret Linguascope med bl.a. ljudkurvor och möjlighet till repetitiv imitation. Uttalsträningen stimuleras av att man genom alla avsnitten får följa några svenskar i deras vardag.

Programmet innehåller rikligt med illustrationer som stödjer inlärningen. Det är utformat i skalprogrammet Lingus och omfattar över 200 övningar.

Hör grammatiken är avsett för studier i svenska som andraspråk på olika nivåer och programmet kan användas såväl vid självstudier som i lärarledd undervisning. Det är utarbetat av Roland Burman, lärare i svenska som andraspråk med specialisering på prosodi och IT-metodik.

Programmet säljs till privatpersoner med enanvändarlicens. Till skolor och andra utbildningsanordnare säljs programmet som skollicens med möjlighet till uppgradering när ny version lanseras.

Läromedel

Toggle module

Priser (till skolor etc.)

Toggle module
TitelF-pris
Hör grammatiken, cd-rom
exkl Lingus, ≤ 25 datorer  
7200,–
Hör grammatiken, cd-rom
exkl Lingus, ≥ 26 datorer  
9900,–
Hör grammatiken, cd-rom
inkl Lingus, ≤ 25 datorer  
9900,–
Hör grammatiken, cd-rom 
inkl Lingus, ≥ 26 datorer  
12600,–
Hör grammatiken, cd-rom enanv. 
inkl Lingus  
600,–

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Gilla oss på Facebook!

Toggle module

Nyhet sommaren 2018!

Toggle module

Läsa C – läsförståelseutveckling för sfi