Sök Meny
Folkuniversitetets Akademiska Press

Ensamkommande barn berättar

Bakom varje person som tvingats fly från sitt hemland och söka asyl i Sverige finns en personlig berättelse. Agneta Slonawskis nya bok "Hemma är där jag bor" ger röst åt de ensamkommande barnen.

Hemma är där jag bor.

Så sa en ung pojke på en av Agneta Slonawskis skrivarkurser för ensamkommande barn.

Det har också fått bli titeln på en ny bok som innehåller berättelser från sex barn som kommit ensamma till Sverige och har varit här tillräckligt lång tid för att hinna reflektera. 

– Förhoppningen är att deras röster ska bidra till förståelse och ge ett ansikte till rubrikerna, säger Agneta Slonawski.

De intervjuade är i dag mellan 18 och 23 år och har olika bakgrunder. De kommer från Afghanistan, Etiopien, Somalia och Syrien. Berättelserna spänner över personliga funderingar om landet Sverige, en stark längtan efter den egna familjen och en stor framtidstro. 

Hemma är där jag bor är skriven av Agneta Slonawski som är journalist, författare och skrivarpedagog. Boken innehåller även porträttfotografier av AnnaCarin Isaksson och dikter skrivna av ungdomar på Agneta Slonawskis skrivarkurser för ensamkommande barn.

Hemma är där jag bor utkommer 1 september på Folkuniversitetets Akademiska Press.

Läs mer och beställ boken

Har du frågor?

Kontakta
031-10 65 39
andreas.ahs@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Hur beställer jag?

Privatkund/företag
Använd beställningsformuläret. Du kan även mejla din beställning. Vänligen ange namn, e-postadress och leveransadress. Du kan även köpa våra böcker hos din lokala bokhandel och Adlibris.

Bokhandel
Våra titlar är tillgängliga på Bokinfo.

HAR DU ETT MANUS?

Har du skrivit en text som du vill få publicerad? Vi arbetar med utgivning av facklitteratur inom humaniora, vetenskap, språk och samhällsfrågor. Vi läser gärna ditt manus. Kontakta oss.