Sök Meny
Nenad om Korta vägen för utländska ekonomer

Deltagarintervju - Korta vägen för utländska ekonomer

Korta vägen hjälper dig med kontakter och att komma in i arbetslivet på ett bra sätt.

Namn: Nenad Spasic
Ålder: 30 år
Familj: Fru och dotter på 5 år
Utbildning: Ekonom
Född: Serbien

På Volvokoncernens huvudkontor sitter den mycket målmedvetna Nenad Spasic vid ett skrivbord. Ute skiner solen. På skrivbordet ligger det papper och han har en dator framför sig. Blicken vandrar över dataskärmen och fingrarna smattrar över tangenterna. Nenad gör det han alltid velat göra – jobba med ekonomi.

Nenad är från Serbien och redan som barn visste han att det var ekonomi han ville arbeta med. Nenad läste ett ekonomiskt program på gymnasiet följt av tre år ekonomiskt företagande på universitetet.
- När jag var klar med min utbildning började jag arbeta som ekonomiassistent och trivdes jättebra.

När Nenad flyttade till Sverige för 5 år sedan trodde han inte att han skulle få arbeta med det han brann för igen.
- Jag visste att det handlade om att ha kontakter och erfarenhet för att få ett jobb i Sverige. Jag hade varken det ena eller andra, så vägen till att få arbeta med ekonomi kändes väldigt lång.

En dag återfick Nenad hoppet, det var när han fick höra talas om Korta vägen. När han kom med i projektet kände han att det kanske skulle gå ändå – han skulle kanske få jobba med ekonomi igen.
- Korta vägen hjälpte mig med allt. Utan dem hade jag inte varit där jag är idag. De hjälpte mig också med kontakter att komma in i det svenska samhället på ett bra sätt. Idag är jag timanställd på Volvo och det fungerar jättebra och jag trivs, berättar Nenad med ett stort leende. Att han fick jobb på Volvo är Korta vägens förtjänst. Korta vägen hjälpte honom med att få en praktikplats på Volvo som sedan ledde till jobb.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila