Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Vuxengymnasium komvux på distans

Komvux på distans

Vuxengymnasium på distans

Saknar du behörighet för studier på universitetet eller högskola? Behöver du ny kunskap för en ny tjänst? Behöver din personal utbildning? Då har du kommit rätt!

Vi har ett 100-tal gymnasiala kurser på heldistans. Du väljer själv studietakt inom angiven kurstid (4, 6 eller 8 månader) och studerar helt individuellt utan att ingå i en grupp. Du planerar och genomför alla kursmoment på egen hand men har alltid tillgång till lärarstöd vid behov.

Vi erbjuder kurser med individuell kursstart vilket betyder att du kan påbörja din utbildning när det passar dig och vi har erhållit bevis för betald avgift.


PRIVATPERSON

Som privatperson kan du läsa kurser hos oss och få ett kursbevis. Om du vill ha ett betyg kan du senare göra en prövning på kommunens vuxenutbildning efter kursen. För mer information om rätten till prövning, vänd dig till vuxenutbildningen i din hemkommun eller den kommun där du vill göra prövningen.


JURIDISK PERSON

Folkuniversitetet har betygsrätt som utfärdats av Skolinspektionen och som avser Juridisk person. Det innebär att vi har rätt att sätta och utfärda betyg, samt att genomföra prövning, under vissa förutsättningar.

Om en juridisk person beställer en utbildning för en deltagare skall en representant för företaget fylla i och underteckna en särskild blankett, betygsbeställning, som skickas i original till oss.
Deltagaren skall också bevisa sin rätt och sina möjligheter att genomföra en betygsutbildning genom att sända in personbevis och gymnasiebetyg eller liknande.

För deltagare med syfte att erhålla betyg och som påbörjar sin utbildning 2018.07.01 eller senare tar Vuxengymnasium  på distans ut en avgift om 500 kr inkl. moms för ett betygsprov. I avgiften ingår möjligheten till 1 omprov.

Betygssättande lärare behöver ha betygsunderlag för att kunna sätta betyg. Kontakta oss för mer information om prov och inlämningsuppgifter i våra gymnasiekurser på distans.

För mer information om behörighet och krav för deltagande i vuxenutbildning, se kapitel 23 och 24 i Skollagen (2010:800) samt kapitel 1, 4 och 6 i Förordningen om vuxenutbildning (2011:1108).


OBS! Viktig information

Fr.o.m. 2020.01.01. justerar vi våra priser något för första gången sedan år 2014. Se infoblad "Kursutbudet 2020" i blocket BIBLIOTEKET till höger..
Ytterligare förtydliganden och vissa förklaringar kan läsas under rubrikradens "Viktig information".

Viktig Information.


Behandling av personuppgifter

Här kan du läsa om hur Folkuniversitetet hanterar personuppgifter i enlighet med EU-reglerna i GDPR (General Data Protection Regulation eller Dataskyddsförordningen)

Personuppgiftsinformation.

Gymnasiekurser på distans

Toggle module

◆ använder Skolverkets kursplaner som Komvux

◆ har motsvarande betygsrätt som Komvux för Juridisk person (företag)

◆ har rektor och behöriga lärare

◆ ger ett 100-tal utbildningar på distans

◆ låter dig studera oavsett var du bor

◆ låter dig studera när du vill

Din egen utbildning?

Toggle module

Har Du behov av ett flertal kurser som inte finns beskrivna under menyrubriken Kurspaket?

Nu har Du möjlighet att bygga
Din egen utbildning!

Sök Dina önskade delkurser under menyrubriken Kurser och kontakta sedan oss för pris och annan information.

Leo Rabe
Utbildningsadministratör

distans.vast@folkuniversitetet.se

Kommentar.

Toggle module

"Jag har läst er distanskurs i Personaladministration på Folkuniversitetet.

Jag blev väldigt positivt överraskad över hur smidigt allting gick.
Det var väldigt tydligt och lätt att förstå alla instruktioner och Moodles uppbyggnad samt bra återkopplingar från läraren.

Jag är jättenöjd med kursen och kommer definitiv ta fler kurser framöver hos er.

MVH Nina Lindblad"

BIBLIOTEKET

Toggle module

Litteratur för att klara kurserna:
Litteraturlista 2019

Betygsbeställningen för företaget:
Betygsbeställning

Information innan bokning:
Att tänka på

Betygsregler:
Betygsregler 2019

Kurslista:
Kursutbudet 2019
Kursutbudet 2020