Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Välkommen till Lunds Senioruniversitet!

Lunds senioruniversitet är öppet för alla som fyllt 55 år i Lund med omnejd som vill ha nya och ökade kunskaper om vår omvärld.

 

VÄLKOMMEN TILL SENIORUNIVERSITETETS HÖSTPROGRAM

Jag tror att ni kommer att finna att vår allmänna föreläsningsserie är synnerligen varierad. Vi kommer liksom förra hösten "streama" föreläsningar till serveringsvåningen, så att alla verkligen ska kunna delta.

I höst ska vi arrangera en särskild föreläsningsserie om Indien. Föreläsare blir forskare och tidigare föreståndare för Lunds Universitetet SASNET/South Asia Studies Network. I denna serie får du lära dig ner om denna spänningsfyllda kontinent.

Vi kommer att göra studiebesök på Planetariet i Vattenhallen i Lund. Två utfärder blir det. En till Wapnö Gård och Mjellby konstnuseum i Halland och en för att se nyare delar av Malmö.

Studiecirklarna rullar , dock i mindre antal. Vi skulle gärna starta en cirkel i t. ex. litteratur, men vi behöver cirkelledare till detta. Kom gärna med tips!

Vi har funderat på att skapa en e-postlista för att kunna informera snabbare. Drygt 80% av våra medlemmar har uppgett e-postadress. Om du har en e-postadress och du inte har anmält den till oss, vore vi tacksamma om du kunde göra det.

Hans Modig

ordförande

Bli medlem i LSU

Toggle module

Det enda villkoret är att du eller din partner (maka/make eller sambo) är 55+ eller pensionär och att du betalar in medlemsavgiften.

Medlemsavgiften för år 2018 är 250 kr.

Läs mer om medlemskap och avgifter

Rabatt på kurser

Toggle module

Visste du att du, som medlem i LSU, får rabatt på utvalda kurser på Folkuniversitetet i Lund?

Läs mer om rabatterade kurser