Sök Meny

Cirkelledare i svenska, Malmö/Lund

Vi söker cirkelledare i svenska som främmande språk på kvällstid i Malmö och Lund. Ansök senast den 20 mars.

Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten.  

Vi söker nu cirkelledare till folkbildningens öppna kurser i svenska på kvällstid. Du undervisar vuxna deltagare i gruppi Folkuniversitetets centralt belägna lokaler i Malmö och Lund. Kurserna är på kvällstidmellan, två till fyra kvällar i veckan. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo. Kurserna är utformade utifrån Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS). Vi har kurser på alla nivåer i vårt utbud, från A1 till C1, även mer nischade kurser, med fokus på grammatiska moment, uttal, konversation, skrivande, svenska för asylsökande etc. Timanställning och lön efter avtal. Omfattningen på uppdraget kan variera från 6  till 12 timmar per vecka och varierar även över tid. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till kvällstid på vardagar.

Din kompetens och bakgrund  

  • Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå.
  • Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna.
  • Det är avgörande att du har mycket god kunskap om det svenska språket och att du kan omsätta detta i undervisningssituationen. 
  • Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning.

Som lärare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och att låta gruppens önskemål influera undervisningen. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.  

För att trivas med uppdraget bör du uppskatta att hålla ett högt tempo i undervisningen. Du tycker om att den ena dagen inte är den andra lik och du har stor möjlighet att vara flexibel vad gäller hur många timmar du arbetar per vecka och att dessa förläggs på kvällstid (17.30-20.30).

Ansökan  

Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Eventuella frågor om tjänsten ställs till charlotte.landin@folkuniversitetet.se eller louise.nordling@folkuniversitetet.se.

Har du frågor?

Kontakta
Charlotte Landin
charlotte.landin@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vår personal berättar

Ivona, cirkelledare:

Enisa, pedagogisk utvecklare, lärare:

Gustav, gymnasielärare:

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.