Sök Meny

Arbetsvägledare till ett rehabiliteringsuppdrag, Kristianstad

Folkuniversitetet bedriver sedan i juni ett uppdrag med rehabiliterande inslag som heter Introduktion till Arbete.Vi ser att vi kommer få ett större inflöde av deltagare under den närmaste tiden och söker därför 1-2 arbetsvägledare till uppdraget i Kristianstad. Ansök senast den 31 januari.

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Folkuniversitetet är en partipolitiskt obunden stiftelse, fristående från religiösa och fackliga intressen som drivs helt utan vinstintresse.

Folkuniversitetet bedriver sedan i juni ett uppdrag med rehabiliterande inslag som heter Introduktion till Arbete. Introduktion till arbete är ett program för personer inskrivna på arbetsförmedlingen som står långt från arbetsmarknaden, ofta på grund av psykisk och/eller fysisk ohälsa. Syftet med programmet är att hjälpa deltagande individer att komma tillbaka till arbetslivet, alternativt komma vidare till studier.

Vi ser att vi kommer få ett större inflöde av deltagare under den närmaste tiden och söker därför 1-2 arbetsvägledare till uppdraget i Kristianstad.

I rollen som arbetsvägledare handleder du deltagare individuellt samt i grupp. Arbetsuppgifterna innefattar kartläggning av nya deltagare, motiverande samtal, genomföra gruppaktiviteter, anordna studiebesök samt hjälpa deltagarna att hitta en arbetsprövningsplats. Målgruppen är i behov av rehabiliterande insatser som kan variera stort utifrån deltagarnas enskilda behov. Vid tillträde kommer du direkt behöva ansvara för en grupp deltagare. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av Introduktion till arbete sedan tidigare, antingen i uppdragets nuvarande form eller tidigare avtal. Du kommer även ha nära kontakt med Arbetsförmedlingen och genomföra både startsamtal med ny deltagare och hens arbetsförmedlare samt kontinuerliga uppföljningssamtal.Kopplat till detta finns även en del administrativa arbetsuppgifter som t.ex. kontakt med handläggare på Arbetsförmedlingen, månadsredovisningar och upprätta handlingsplaner för respektive deltagare.

Kvalifikationer

  • Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik, Medicin
  • Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren

Vår förväntan på dig

De som deltar i INAB kommer inte att vara en homogen grupp, utan deras bakgrund och förutsättningar kan skilja sig mycket åt. Du som söker bör därför vara en person som är mycket flexibel och som har vana vid att arbeta med personer som är i behov av rehabiliterande insatser. En viktig del av Introduktion till arbete är att hitta arbetsprövningsplatser till deltagarna. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsgivarkontakter och att hitta arbetsprövningsplatser.Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i samverkan med eller på arbetsförmedlingen och har erfarenhet av att jobba i arbetsförmedlingens webbstöd samt att upprätta gemensamma handlingsplaner, periodisk rapportering m.m. Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du är en självständigt individ med en god samarbetsförmåga som är stresstålig.

Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som bland annat består av andra arbetsvägledare och studie- och yrkesvägledare där alla har sin respektive roll men samverkar runt varje enskild deltagare.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning 100 %, provanställning tillämpas.  

Tillträdesdatum

Omgående

Placering

Kristianstad

Ansökan

Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. Sista dag för ansökan  är den 31 Januari 2020. 

Frågor kring tjänsten ställs till Biträdande Verksamhetschef Martin Berntsson, martin.berntsson@folkuniversitetet.se, 044-78509090

Välkommen med din ansökan.  

Har du frågor?

Kontakta
Martin Bentsson
044-78509090
martin.berntsson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vår personal berättar

Ivona, cirkelledare:

Enisa, pedagogisk utvecklare, lärare:

Gustav, gymnasielärare:

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.