Sök Meny

Lärare i svenska, Trelleborg

Folkuniversitetet söker en lärare i svenska till vår Arbetsmarknadsutbildning Yrkes och – studieförberedande moduler, (Ysmen), i Trelleborg. Ansök senast den 9 april.

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, mod och nyfikenhet vill ta dig an uppgiften som svensklärare i vår uppdragsverksamhet.

I vårt nya arbetsmarknadsuppdrag YSMEN erbjuder vi arbetssökande personer yrkes- och studie förberedande moduler där vi individuellt anpassar utbildningen med vägledande karaktär. Några exempel på moduler som ingår är;

  • introduktion till det svenska språket
  • svenska på A1-C1 nivå
  • engelska
  • matematik
  • arbetsmarknad – och yrkesorientering
  • projektarbete och studievägledning

Vi har ett tydligt fokus på att deltagare får en kompletterande utbildning som leder dem vidare till fortsatta studier eller alternativt direkt till anställning. Deltagarna ska efter avslutad utbildning hos oss ha en klar inriktning mot framtiden.

Du kommer tillsammans med kollegor få arbeta med uppstarten av uppdraget i våra fina lokaler centralt i Trelleborg. Vi är stolta över att erbjuda ett spännande och givande arbete, för dig som lägger stort värde i att göra samhällsnytta. Din roll kommer vara betydande för deltagarnas progression i så väl det svenska språket som i deras framtida studier och/eller yrken där utgångspunkten alltid är den individuella deltagarens förutsättningar och behov.

Kravet är att du har dokumenterad erfarenhet av vuxenutbildning eller undervisning av unga vuxna, (16- 25 år), under minst ett år inom undervisningsämnet och/eller har lärarbehörighet enligt skolverkets definition för svenska. För att lyckas i rollen ser vi att du är en handlingskraftig initiativtagare och en god kommunikatör. Arbetet berör många olika personligheter från många olika kulturer i en konstant föränderlig verksamhet. Tolerans, förmåga att hitta lösningar och att arbeta strukturerat är förmågor vi ser är viktiga. Schemaläggning, framtagning av material, planering och administration är regelbundna inslag i din arbetsdag. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket. Goda kunskaper i ett andra språk är meriterande.

Din närmaste chef är verksamhetsledaren för uppdrag.

För tjänsten gäller:
Anställningsform: Tillsvidareanställning 100 %, provanställning tillämpas.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Placering: Trelleborg
Facklig kontaktperson: Maria Hansson, maria.hansson@folkuniversitetet.se, 040-6918366
Frågor kring tjänsten ställs till Tf. verksamhetsledare Mikela Riley, mikela.riley@folkuniversitetet.se
Sista dag för ansökan: 9 april 2018.
Ansökan: Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg.

Välkommen med din ansökan.

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.