Sök Meny

Keramiker till kurser i Lund

Folkuniversitetet i Lund söker inspirerande keramiker som cirkelledare till keramikkurser. Ansök senast 13 maj 2018.

Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärsmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

I centralt belägna lokaler på Bredgatan i Lund erbjuder vi keramikkurser året runt, både dagtid, kvällstid och helger. Kurserna hålls i vår välutrustade och rymliga verkstad där vi bl.a. har åtta drejskivor, kavlingsbord, glaseringsrum, stora arbetsytor för att bygga för hand och tre ugnar. Deltagarna är allt ifrån nybörjare till avancerade och vi har även särskilda kurser för barn och föräldrar tillsammans.

Nu söker vi en cirkelledare till våra keramikkurser i Lund, en tjänst som på sikt även inkluderar verkstadsansvar. Omfattningen på tjänsten kan diskuteras och kan utökas successivt, både vad gäller arbetstid och ansvarsområden. Ungefärlig årsarbetstid kan komma att uppgå till 800-1000 timmar.

Läs mer om vår keramiska verksamhet här: http://www.folkuniversitetet.se/keramikbredgatan

Vi söker dig som:

  • är yrkesverksam keramiker med lång erfarenhet och/eller har keramisk utbildning
  • har mycket goda kunskaper inom hela det keramiska området gällande material och teknik
  • har mycket goda kunskaper om att sköta ugnar och bränna
  • är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av keramiskt skapande på olika nivåer
  • har bra hand med människor och kan jobba med grupper
  • gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet

Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-05-13 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna några bilder på/länkar till verk ur din egen produktion i din ansökan. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Marie Ovenberger: marie.ovenberger@folkuniversitetet.se eller 040-6918311.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila