Gymnasielärare

Gymnasielärare i idrott, psykologi och ledarskap, Malmö

Sökes till Folkuniversitetets gymnasieskola Einar Hansengymnasiet. Tjänsten är på heltid. Ansök senast den 20 juni.

Relaterad information

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som brinner lika mycket som vi för denna uppgift, och som med engagemang, kompetens och intresse för ungdomar tar dig an uppgiften som gymnasielärare i vår skola, mitt i centrala Malmö.

Einar Hansengymnasiet startade 2001 och är en av Folkuniversitetets sju gymnasieskolor i Sverige. En liten skola, vars syfte är att bibehålla närheten mellan elev och personal och genom det lilla formatet säkerställa vårt fokus på elevens individuella utveckling. Skolan är en integrerad del av Folkuniversitetets verksamhet i Malmö. Verksamheten vilar på Folkuniversitetets fyra grundpelare, obundenhet, internationalisering, universitetsanknytning och pedagogisk förnyelse. Vår målsättning är att vara det bästa gymnasiealternativet för de elever som vill läsa vidare på universitet och högskolor.

På skolan finns en anda som är viktig att förvalta. Den handlar om vikten av att få vara den man är, att synas och att bli lyssnad till. Det ska helt enkelt vara roligt att komma till skolan, oavsett om man är anställd eller är elev.

Inför nästa läsår behöver vi på vår gymnasieskola en ny medarbetare för undervisning i idrott, psykologi, ledarskap och kommunikation på våra program Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats med engagerade människor. Du får också jobba på en fristående skola vars huvudman inte har några särintressen - vare sig politiska, religiösa, fackliga eller ekonomiska. I arbetet ingår att planera och bedriva undervisning enligt gällande läroplan samt inom yrket förekommande arbetsuppgifter.

Vår förväntan på dig:

• Du är behörig, legitimerad lärare inom idrott och ett ämne till, gärna psykologi eller ledarskap.
  • Du använder ett flertal olika metoder och verktyg i din undervisning och vet att alla elever kan lära
  • Du är en tydlig ledare i klassrummet som utmanar, driver och skapar förtroendefulla relationer
  • Du har ett tydligt elevfokus och drivs av att se ungdomar utvecklas
  • Du kommer att arbeta med mycket trevliga kollegor, varför god samarbetsförmåga är viktig

Inte minst så vill vi att du bidrar till vår Folkuniversitetsanda med entusiasm och positivt tänkande! Du möter en mångfacetterad organisation och kollegor med olika bakgrund, alla med samma önskan att ge människor möjlighet att växa och utvecklas. Vår förväntan på dig är samma som våra elevers förväntan på oss: att du möter varje uppgift med nyfikenhet, engagemang och mod! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För tjänsten gäller:

Placering: Malmö

Anställning: Tillsvidareanställning 100%, vi tillämpar provanställning 6 mån.

Arbetstid: Årsarbetstid bestående av reglerad arbetstid och förtroendearbetstid.

Tillträde: 2018-08-13

Ansökan: Senast 20 juni, (vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut).

Frågor om tjänsten: Kontakta rektor Johan Holgersson, tel: 040-691 83 31.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Ansökningar tas endast emot via vårt e-rekryteringsverktyg.