Sök Meny
Cirkelledare i tyska, Malmö

Cirkelledare i tyska, Malmö

Vi söker nu en cirkelledare i tyska för kurser med start i mars. Ansök senast den 4 mars.

Relaterad information

Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn.

Vi söker nu en cirkelledare i tyska för kurser med start i mars. Omfattningen av tjänsten är ca 2-4 timmar vecka med möjlighet till större omfattning på sikt. De aktuella kurserna är förlagda till vardagskvällar men arbete dagtid och på helger kan förekomma efter överenskommelse. Timanställning och lön efter avtal.

Din kompetens och bakgrund

Vi vill att du har tyska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle.  Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott i ett land där språket talas under en längre period.

Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i tyska är det meriterande.  Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 mars via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande intervjuer och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta Cecilia Giuliani.

Har du frågor?

Kontakta
cecilia.giuliani@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila