Sök Meny

Ekonomiassistent, Stockholm

Folkuniversitetet i Stockholm söker en ekonomiassistent med ansvar för kundreskontra. Sista ansökningsdag 23 september.

Om du lockas av att arbeta med ekonomi i ett engagerat team som delar kunskap och idéer och som tillsammans tar ansvar för att leverera korrekt i tid, då är du den vi söker! Som ekonomiassistent ingår du i ett team med fem kollegor som jobbar med ekonomi där du kommer axla ansvaret för vår kundreskontra.

Vad kan vi erbjuda dig? 
Tjänsten är varierande med både stort ansvar och fina möjligheter att utvecklas vidare. Folkuniversitetet erbjuder utbildningar inom många olika områden vilket du har goda möjligheter att ta del av. Arbetsplatsen är trivsam och det är ett team med positiva kollegor som väntar på dig! Vi värdesätter de kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som ekonomiassistent kommer du att ingå i ett team med fem kollegor och ansvara för kundreskontra vilket i huvudsak innebär följande arbetsuppgifter:

  • Registrering av kundinbetalningar via fil
  • Avstämning och utredning av differenser
  • Påminnelse och inkassohantering
  • Återbetalningar
  • Ansvar för kundreskontramailen

Rollen innebär också
Du kommer ha mycket kontakter med våra kursdeltagare i samband med deras betalningar både via mail och på telefon. Vi samarbetar i teamet vilket innebär att du vid behov även behöver vara behjälplig med andra arbetsuppgifter som finns på en ekonomiavdelning. Vi sitter i fina lokaler på Drottninggatan i Observatorielunden, centralt i Stockholm.

Vem är du?
För att passa in i rollen kan du ha en varierande bakgrund, men viktigt är att du förstår flödet inom kundreskontra och på en ekonomiavdelning. Vi tror att du har någon form av ekonomiutbildning och några års erfarenhet som ekonomiassistent, inkassohandläggare eller liknande. Grundläggande kunskaper i Excel krävs, samt att du har god systemvana. Vi talar och skriver dagligen både svenska och engelska, varför det är ett krav.

Som person är du självgående och känner dig trygg i din roll så att du självständigt driver ditt arbetet framåt. Vi vill att du arbetar proaktivt och tar initiativ. Noggrannhet och ett öga för detaljer är positivt samtidigt som du behöver lyfta blicken och se helheten. I samband med att vi har många kursstarter, på våren och hösten, kan trycket vara högre, vilket kräver stresstålighet.

Om Folkuniversitetet
Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Folkuniversitetet ska vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande – för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion.

Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 100-tal orter i Sverige. Vi uppbär statsbidrag för de delar av verksamheten som är folkbildningsarbete. Folkuniversitetet drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet