Konstskolan - utrymme för kreativitet - Konstskolan

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Konstskolan

Möjligheter att skapa

Vill du utveckla ditt konstnärliga skapande? Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? På Konstskolan i Stockholm får du grundläggande kunskaper och möjlighet att hitta just ditt uttryckssätt.

Till utbildnigarna

Hos oss får du en gedigen konstnärlig grundutbildning inom olika ämnen och tekniker. Vi är övertygade om att alla människor kan uttrycka sig i bild och form bara de får utrymme och bra handledning.

Utbildningarna

På vår konstnärliga grundutbildning lär du dig olika konstnärliga tekniker inom skulptur, teckning och måleri. Du övar dig att gestalta en mängd motiv i olika tekniker och får möjlighet att hitta ditt eget uttryck. Efter utbildningen kan du söka till våra andra Konst- och Kulturutbildningar som Projektkonstutbildning, Konst och Design, Arkitekturskolan STHLM eller till konstnärliga högskolor.

På utbildningen Konst och Design utvecklar du ditt individuella formspråk och får en förståelse för designprocessen. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till designhögskolor i Sverige som Konstfack, Beckmans Högskola eller HDK - Högskolan för design och konsthantverk och internationellt.

Under projektkonstutbildningen arbetar du tematiskt, projektorienterat och idébaserat med dina egna konstnärliga frågeställningar. Du fördjupar dina kunskaper inom konstnärliga tekniker som skulptur, teckning och måleri. Efter utbildningen kan du söka till konstnärliga högskolor som Konsthögskolan eller Konstfack, eller söka dig utomlands.

Alla konstskolans utbildningar är godkända av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN. Det är nu möjligt att få studiemedel redan från 18 år. 

Viktiga datum

Toggle module

Ansökan öppnar 1/2 och sista ansökningsdag är 4/6 2018.

Läsåret 2018/19:
Utbildningarna startar 3 september 2018 och avslutas 7 juni 2019.
Schemalagd studietid: Mån-fre.

Kunskap förändrar

Toggle module

Dennis om att hitta sitt konstnärliga uttryck

Läs även intervjun med Dennis i tidningen Södra Sidan.

Följ oss på Facebook

Toggle module
Facebook

Konstskolan i Stockholm

Instagram

@konstskolanstockholm