Sök Meny
Kalendarium

Kalendarium

Här hittar du information om de kulturprogram och andra evenemang vi har på gång tillsammans med våra samarbetspartners.

Lördag den 9 november kl. 13.00–16.00
Demokrati i skolan idag, Sverige – Afghanistan
Vad är demokrati i skolor och hur praktiserar vi det i Sverige och i Afghanistan? Seminarium med Hamid Zafar, rektor och utbildningschef samt utsedd till Årets svensk 2019. I samarbete med Svenska Afghanistankommittén.
Plats: Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45.
Anmäl dig genom att mejla till enayatullah.adel@sak.se

Läs mer om seminariet

Hösten 2019:
Ejdra - "Det stora oväsendet på Katarinaberget"
Folkuniversitetet inleder i höst ett kulturprogramssamarbete med Teater Dur & Moll, även kallad ”världens minsta teater”. Under hösten spelas Ejdra, en pjäs som skildrar historiska kvinnoöden. Den första öppna föreställningen hålls 18 september, missa inte att boka biljetter!

Läs mer om pjäsen, hur du bokar biljetter samt se fullständigt spelschema på: www.durochmoll.se

Vi samarbetar med Italienska Kulturinstitutet
IKI har ett rikt utbud av evenemang inom konst, musik, film och teater kopplat till Italien. Mer om kulturprogrammen som anordnas i samarbete med Italienska Kulturinstitutet hittar ni på deras hemsida under Evenemang. Italienska Kulturinstitutet ligger på Gärdesgatan 14.

Samarbete med Musikvalvet Baggen
I medeltida källarvalv i Gamla stan bjuds det på livemusik, evenemang och andra offentliga kulturella aktiviteter som är kulturprogram i samarbete med Folkuniversitetet. Baggen ligger ett stenkast från Järntorget och Gyldene Freden. De äldsta murarna härrör från 1300-talet och på 1500-talet var detta amiral Jakob Bagges vinkällare. I modern tid är lokalen välkänd som f.d. jazzklubben/diskoteket Bobbadilla. Det är en intim konsertlokal med plats för 50 besökande och skapas en unik närkontakt mellan artist och publik. Mer information om deras framträdanden hittar du på deras hemsida.

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners