Sök Meny
Kurs Biplär sjukdom

Kurs bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom påverkar. Relationer, ekonomi, sysselsättning, livsmål och självbild kan ställas på ända. Oavsett om du är drabbad eller anhörig bär du kanske på många frågor och tankar om hur livet ska gestalta sig framåt. Du är inte ensam.

Behovet av ökad kunskap om bipolär sjukdom och samsjuklighet med beroendeproblematik är mycket stort. Därför startar nu Folkuniversitetet två nya kurser, en för dig som har bipolär sjukdom och en för dig som är anhörig. Vi fokuserar på det friska och arbetar tillsammans för att ge dig kunskap och verktyg som underlättar livet. Utbildningen bedrivs i studiecirkelform och varje kurstillfälle leds av två personer – en pedagog och en person som har egen erfarenhet av sjukdomen.
Kursen Bipolär sjukdom kan också ges som personalutbildning.

I denna cirkel träffas vi för att diskutera, dela och stötta varandra men också för att få fakta och information.

Innehåll

Diagnosen: Begrepp, samsjuklighet, beroendeproblematik. Vad är bipolär sjukdom och vilken är orsaken till den? Vilka olika sjukdomar är kopplade till bipolaritet?

Relationer: Relationen till familj, barn, vänner, kollegor och andra runt omkring oss. Hur hanterar vi förväntningar, krav, besvikelser och förståelse?

Behandling: Självhjälp, terapi och mediciner. Att se och förebygga insjuknande.

Bemötande: Bemötande i psykiatrisk öppenvård och slutenvård, i skola, på arbetsplats och i andra sociala situationer. Fördomar och fakta.

Fördjupad kunskap: Öppet tillfälle för önskemål om vad vi ska ta upp, t. ex. ekonomi, god man, skuldsanering och praktiska råd.

För mer information, välkommen att kontakta oss på telefon 031–10 65 26 eller mejla.

Om kursledarna

Susanne Karlsson är själv diagnostiserad med bipolär sjukdom och samsjuklighet. Hon har arbetat i projekt för personer med bipolär sjukdom och håller föreläsningar inom området. Susanne har levt länge med sin sjukdom, mår idag bra och är en ovärderlig källa till stöd och hjälp för många drabbade och deras anhöriga. Med egna erfarenheter och en mycket stark önskan att hjälpa andra är hon en av initiativtagarna till kursen.

Andreas Somogyi är pedagog inom bl a kultur och hälsa, filosofi och samhällsorientering. Han har mångårig vana av att arbeta med personer med psykisk ohälsa och stor pedagogisk erfarenhet.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

RGRM

Ronnie Gardiner Rhythm and Music Method.

RGRM

Hitta till oss