Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Folkuniversitetets förlag

Folkuniversitetets förlag

Svenska för invandrare (sfi) och svenska som andraspråk utgör kärnan i vår utgivning. Vi erbjuder även läromedel inom många andra moderna språk, från nybörjarnivå och uppåt i olika studieformer. Välkommen till en hel värld av språk!

Våra läromedel bygger ofta på dialoger i vardagsmiljö och kända situationer vilket ger de studerande språkkunskaper att praktisera i det verkliga livet. I senare läromedelsproduktioner ingår dessutom ofta digitala språkprogram med olika övningar och träningsmoment.

Teckning av Sven Nordqvist ur boken Nybörjarsvenska

Sommarstängt två veckor i juli
Vi på Folkuniversitetets förlag önskar er alla en trevlig sommar med denna sommarbild av Sven Nordqvist (från vår klassiker Nybörjarsvenska). Mellan 13 juli och 26 juli har förlaget helt sommarstängt.
Trevlig sommar!

 • I de tre böckerna Skriva B, Skriva C och Skriva D – genrepedagogik för sfi – tränar man strukturerat för att nå målen för skriftlig produktion i sfi kurs B, C samt D. Utkommer under 2015.

  Skriva

  I de tre böckerna Skriva B, Skriva C och Skriva D – genrepedagogik för sfi – tränar man strukturerat för att nå målen för skriftlig produktion i sfi kurs B, C samt D. Utkommer under 2015.

 • Hand i hand är tre fristående noveller med återkommande karaktärer – Ali och Eva, Babak och Malin samt Sara och Tomas. Böckerna utkom i maj 2014.

  Hand i hand

  Hand i hand är tre fristående noveller med återkommande karaktärer – Ali och Eva, Babak och Malin samt Sara och Tomas. Böckerna utkom i maj 2014.

 • à vous 1 är ett läromedel i franska steg 1 för studerande på gymnasienivå eller motsvarande inom vuxenutbildningen. Vid avklarad kurs har den studerande nått upp till nivå A2 på Europarådets nivåskala (CEFR). På denna nivå ska man ha skaffat sig tillräckliga baskunskaper för att kunna samtala om vardagshändelser, läsa enklare texter och skriva korta meddelanden. Utkom augusti 2014.

  à vous

  à vous 1 är ett läromedel i franska steg 1 för studerande på gymnasienivå eller motsvarande inom vuxenutbildningen. Vid avklarad kurs har den studerande nått upp till nivå A2 på Europarådets nivåskala (CEFR). På denna nivå ska man ha skaffat sig tillräckliga baskunskaper för att kunna samtala om vardagshändelser, läsa enklare texter och skriva korta meddelanden. Utkom augusti 2014.

 • Lyssna, läsa, tala, samtala och skriva är grunden i Mot målet. Det är ett heltäckande läromedel för sfi kurs B (A1/A2) och C (A2/A2+) som utgår från Gemensam europeisk referensram för språk.

  Mot målet

  Lyssna, läsa, tala, samtala och skriva är grunden i Mot målet. Det är ett heltäckande läromedel för sfi kurs B (A1/A2) och C (A2/A2+) som utgår från Gemensam europeisk referensram för språk.

 • Ord i fokus är en iPad- & iPhone-app som har tagits fram av Folkuniversitetets förlag. Appen lanserades i april 2014. Mer information finns på www.ordifokus.se.

  Ord i fokus

  Ord i fokus är en iPad- & iPhone-app som har tagits fram av Folkuniversitetets förlag. Appen lanserades i april 2014. Mer information finns på www.ordifokus.se.

 • Form i fokus består av tre övningsböcker i svensk grammatik för undervisning i sfi, sva och svenska som främmande språk.

  Form i fokus

  Form i fokus består av tre övningsböcker i svensk grammatik för undervisning i sfi, sva och svenska som främmande språk.

 • Comunicare 1 och 2 är ett läromedel i italienska steg 1 och 2 för studerande på gymnasienivå eller motsvarande inom vuxenutbildningen. Vid avklarad kurs har den studerande nått upp till nivå A2/B1 på Europarådets nivåskala och har tillräckliga baskunskaper för samtal i vardagliga situationer. Man ska också kunna läsa enklare texter och skriva korta meddelanden.

  Comunicare

  Comunicare 1 och 2 är ett läromedel i italienska steg 1 och 2 för studerande på gymnasienivå eller motsvarande inom vuxenutbildningen. Vid avklarad kurs har den studerande nått upp till nivå A2/B1 på Europarådets nivåskala och har tillräckliga baskunskaper för samtal i vardagliga situationer. Man ska också kunna läsa enklare texter och skriva korta meddelanden.

 • Svenska steg för steg 1 är ett heltäckande grundmaterial för kurs B inom sfi-undervisningen. Läromedlet vänder sig i första hand till vuxna kursdeltagare med kort skolbakgrund. Det kan även vara lämpligt för högutbildade samt för studerande på motsvarande nivå inom andra skolformer. Svenska steg för steg utkom i oktober 2013.

  Svenska steg för steg

  Svenska steg för steg 1 är ett heltäckande grundmaterial för kurs B inom sfi-undervisningen. Läromedlet vänder sig i första hand till vuxna kursdeltagare med kort skolbakgrund. Det kan även vara lämpligt för högutbildade samt för studerande på motsvarande nivå inom andra skolformer. Svenska steg för steg utkom i oktober 2013.

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i förlagets katalog

Toggle module